Επίθεση με βιτριόλι: Η ψυχοπαθολογία του δράστη που επιτίθεται με οξύ

Επίθεση με βιτριόλι: Η ψυχοπαθολογία του δράστη που επιτίθεται με οξύ

Για την ψυχοπαθολογία ενός δράστη που επιτίθεται με οξύ και το πώς το θύμα θα το διαχειριστεί μίλησε η ψυχολόγος κα Κανδαράκη στον ΣΚΑΪ, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σοκάρει η χειρουργός της 34χρονης: Αυτό που θα δει, δεν θα της αρέσει - Δεν θα είναι χαρούμενη [βίντεο]
Όπως εξήγησε για το θύτη δεν υπάρχει υγιής ψυχικά σκελετός και δείχνει στοιχεία ψυχοπαθολογίας. Βασικό κίνητρο μια τέτοιας πράξης είναι η εκδίκηση και το συναίσθημα της απόγνωσης.

Το άτομο που προβαίνει σε μια τέτοια πράξη μπορεί να έχει μια λογική και προσοχή στην οργάνωση και την υλοποίηση του εγκλήματος όπως και στις περιπτώσεις αυτοκτονίας, όμως δεν υπάρχει λογική σκέψη στο μυαλό του, λειτουργεί με βάση το ένστικτο, είπε η κα Κανδαράκη.

Το ένστικτο οδηγεί σε αυτή την κατάσταση και θολώνει το μυαλό. Ο θύτης δεν βρίσκεται σε υγιή ψυχική κατάσταση.

Όσον αφορά το θύμα, η ψυχολόγος, είπε πως η δυσκολία είναι να διαχειριστεί ένα τραυματικό γεγονός, το μετατραυματικό στρες και να προσαρμοστεί με τη νέα του εικόνα. Θα έχει βαθιά σημάδια στην ψυχή και φόβο, καθώς υπάρχει και το αιφνίδιο. Αλλάζει όλη της η ζωή.

Όπως τόνισε, οι άνθρωποι που έχουν υποστεί βία θέλουν προσοχή στην προσέγγιση και χρειάζονται ειδικούς ανθρώπους που να μπορούν να βοηθήσουν με το τραύμα.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, ωστόσο δεν έχει προκύψει κάτι μέχρι στιγμής. Εξετάζεται τόσο το υλικό από κάμερες της περιοχής όσο και από το κινητό της 34χρονης.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν όσοι προσέγγισαν το κτήριο στην οδό Θησέως τις ώρες πριν την επίθεση και εξετάζεται εαν υπήρχε συνεργός.

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και η αστυνομία δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο

Με πληροφορίες από APE,MPE, thetoc