Κώστας "Mod" Κωνσταντίνου, τραγουδιστής των Purple Overdose, πέθανε 60 ετών

Κώστας "Mod" Κωνσταντίνου, τραγουδιστής των Purple Overdose, πέθανε 60 ετών

O Κώστας "Mod" Κωνσταντίνου, ο ιθύνων νους των Purple Overdose, πέθανε σε ηλικία 60 ετών.

Κιθαρίστας και τραγουδιστής τους, έφτιαξε το συγκρότημα το 1987 σχημάτισε τους πρώιμους Purple Overdose, με συνθέσεις που είχε ήδη δημιουργήσει. Ήταν η ψυχή, η κιθάρα, η φωνή, οι στίχοι μιας από τις καλύτερες ψυχεδελικές μπάντες που βγήκαν στην Ελλάδα

Από τις πιο σπάνιες όλες οι ηχογραφήσεις τους

Παλαιότερο άρθρο του Αλέξανδρου Ριχάρδου στο Rockmachine.gr

Οι Purple Overdose δημιουργήθηκαν το 1987 στην Αθήνα και την αρχική σύνθεση τους την αποτελούσαν οι Κώστας Κωνσταντίνου (ex "Poison Pen", "Frog's Eye") κιθάρα και φωνή, Ζαχαρίας Βρελιανάκης (ex "X- Mandarina Duck") μπάσο και Νίκος τύμπανα (πέθανε το '90 από υπερβολική δόση). To καλοκαίρι του '87 ο Βρελιανάκης φεύγει και στη θέση του έρχεται ο Γιώργος 'Sugar' Παπαγεωργιάδης που ήταν βασικό μέλος των "No Man's Land". Αμέσως μετά, ο ντράμερ Νίκος αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Νίκα, που ήταν κι αυτός βασικός των "No Man's Land". Μπήκαν στο studio τον χειμώνα του '87 κι έγραψαν το πρώτο τους demo, το οποίο έτυχε να το ακούσει κι ο Πέτρος Κουτσούμπας, ιδιοκτήτης της μικρής ανεξάρτητης εταιρίας "Pegasus", (αργότερα ίδρυσε το Αν Κλαμπ, στα Εξάρχεια). Ενθουσιάστηκε με το υλικό και τους πρότεινε να τους κάνει το πρώτο τους άλμπουμ ενώ ανέλαβε και την προώθηση του συγκροτήματος. Στις αρχές του '88, ο ντράμερ Γιώργος Νίκας αντικαταστάθηκε από το Χριστόφορο Τριανταφυλλόπουλο, με συμμετοχή σε αρκετά τζαζ σχήματα της εποχής. Επίσης έρχεται ο οργανίστας Μιχάλης Βασιλείου (μέλος των"Λευκή Συμφωνία" και ex "-273°C", "Enallaktiki Lissi 3").

'Έτσι το συγκρότημα γίνεται τετραμελές κι αρχίζει να ηχογραφεί με ηγετική μορφή τον συνθέτη, τραγουδιστή και κιθαρίστα Κώστα Κωνσταντίνου. Τον Ιούνιο του '88 το πρώτο άλμπουμ είναι έτοιμο, με τίτλο "Exit #4". Για την προώθηση του, το συγκρότημα όλο το '88 έδωσε πολλές συναυλίες. Η μουσική τους προέρχεται κατ΄ευθείαν απ τα «ψυχεδελικά» των 60’ς, με το ανάλογο prog χρώμα, αναβιώνοντας μια ολόκληρη εποχή με τον πιο τέλειο τρόπο. Τα τραγούδια-ποιήματα του Κ. Κωνσταντίνου με στίχους μέσα από τα προσωπικά του βιώματα, αιχμαλωτίζουν τον ακροατή από το πρώτο άκουσμα. Το Exit #4 διαδέχτηκε το Indigo (1990) κι 4 χρόνια αργότερα το πολύ καλό ομότιτλο άλμπουμ τους με τη συμμετοχή του φλαουτίστα Βασίλη Καπανίκη (Purple Overdose 1994) κι ένα εξαιρετικό εξώφυλλο, φιλοτεχνημένο από την Ιλεάνα Νοέα. Η κυκλοφορία του πέμπτου άλμπουμ τους Reborn (1999), βρίσκει το συγκρότημα στην καλύτερη στιγμή τους από πλευράς ωριμότητας. Το 2001 κυκλοφόρησε το live The Salmon's Trip σε box set συνοδευόμενο από τρεις αφίσες (μια Α5 και 2μικρές).Οι Purple Overdose θεωρούνται το καλύτερο ψυχεδελικό συγκρότημα της Ελλάδας και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις Ευρωπαικές χώρες. Έχουν παίξει support στους Electric Prunes, αλλά και στον Sky Saxon και οι δίσκοι τους, σήμερα, αλλάζουν χέρια σε αρκετά υψηλές τιμές, κυρίως από συλλέκτες του εξωτερικού. Μετά από την κυκλοφορία αρκετών ακόμα δίσκων, διάφορες αλλαγές στη σύνθεσή τους, τις εμφανίσεις τους σε πολλά φεστιβάλ αλλά και στην Ελληνική TV, διαλύθηκαν το 2003. Το 2006 κυκλοφόρησαν ένα ακόμη άλμπουμ σε Γερμανική εταιρεία, το «A Trip To Purpleland...The Early Years Live» με παλιές ηχογραφήσεις από διάφορες συναυλίες για να ακολουθήσει το 2012 το τελευταίο studio άλμπουμ τους με τίτλο Gemineye. όπως όλα σχεδόν τα άλμπουμ τους έτσι κι αυτό είχε καταπληκτικη συσκευασία! Τα τελευταία χρόνια το συγκρότημα ήταν ανενεργές με τον Κώστα Κωνσταντίνου να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας. Στις3 Μαϊου βρέθηκε νεκρός σπίτιτ ου στην Κυψέλη, από α΄γνωστα μέχρι στιγμής αίτια.