Φονικό στην Κρήτη, οι κτηματικές διαφορές τους οδήγησαν στο χώμα

Φονικό στην Κρήτη, οι κτηματικές διαφορές τους οδήγησαν στο χώμα

Εντονη αστυνομική παρουσία στη γειτονιά που εκτυλίχθηκε το μακελειό και έπεσαν νεκροί ο 63χρονος Λευτέρης Kαλομοίρης και ο γείτονάς του, ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Παραδόθηκε λίγο πριν από τις δύο χθες το μεσημέρι στην Αστυνομία ο γιος του 63χρονου χοροδιδασκάλου Λευτέρη Kαλομοίρη που έπεσε νεκρός, όπως και ο γείτονάς τους, ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, μετά την ένοπλη συμπλοκή μεταξύ των δύο οικογενειών στα Ανώγεια Ρεθύμνου Κρήτης. Οι δύο οικογένειες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν εδώ και αρκετό καιρό έντονες αντιπαραθέσεις και διαφωνίες σχετικά με τα χωράφια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου για να δώσει και εκείνος τη δική του εκδοχή σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν. Ολα έγιναν όταν ο 30χρονος από τη μία οικογένεια συναντήθηκε στο δρόμο με το γιο του γείτονά τους και άρχισαν να λογομαχούν για τις κτηματικές διαφορές που είχαν. Οι δύο άντρες μετά την έντονη αντιπαράθεση πιάστηκαν στα χέρια. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 30χρονος φέρεται να επέστρεψε στο σπίτι του, να πήρε ένα όπλο που είχε και να πήγε ξανά στο σημείο. Το ένα από τα δύο θύματα, ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης, πατέρας της άλλης οικογένειας, έσπευσε να υπερασπιστεί το γιο του. Ο 30χρονος άρχισε να πυροβολεί και ο 63χρονος μπήκε στη μέση για να υπερασπιστεί το παιδί του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Τότε ο γιος του θύματος αντέδρασε και πυροβόλησε κατά του γείτονα του, σκοτώνονας τον. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι και ένας συντοπίτης τους που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής. Η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Ασφάλειας του Ρεθύμνου για να διακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες της ένοπλης συμπλοκής. Στη γειτονιά όπου εκτυλίχθηκε η θανατηφόρα συμπλοκή υπάρχουν αρκετές παραλλαγές των γεγονότων από τους γείτονες και τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι δίνουν κατάθεση στους αστυνομικούς. Στο σημείο υπάρχουν από την πρώτη στιγμή της ένοπλης συμπλοκής ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή τυχόν βεντέτας. Πάντως, οι πολυετείς κτηματικές διαφορές μεταξύ δύο οικογενειών και γειτόνων στα Ανώγεια φαίνεται ότι ώθησαν στην τραγωδία.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, του Μίλτου Σακελλάρη