Ολυμπιακός: Αστείος αντιπερισπασμός η πρόταση για υποβιβασμό

Ως αστείος αντιπερισπασμός αντιμετωπίζεται από τον Ολυμπιακό o θόρυβος που έχει ξεκινήσει με την πρόταση για υποβιβασμό της ομάδας για το παλαιότερο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από τον Ατρόμητο δεν δείχνουν να ανησυχούν για την εισήγηση περί υποβιβασμού και των δύο και ισόβιου αποκλεισμού από τα γήπεδα Μαρινάκη και Σπανού.

Μάλιστα στον Ολυμπιακό έχουν ρίξει το βάρος τους στην προσφυγή που θα κάνουν στο CAS ζητώντας τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ για την υπόθεση με την Ξάνθη. Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να τιμωρηθεί με υποβιβασμό, γιατί ο Νόμος αυτή την ποινή προέβλεπε κατά την διάπραξη του φερόμενου αδικήματος της πολυϊδιοκτησίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν πως ο Δικέφαλος του Βορρά δεν θα έπρεπε καν να παίζει στην μεγάλη κατηγορία λόγω της σχέσης εξάρτησής του με την Ξάνθη. Μάλιστα θεωρούν ότι θα δικαιωθούν για την συγκεκριμένη υπόθεση και τονίζεται ότι αυτό που γίνεται τώρα με την Επιτροπή Δεοντολογίας είναι απλά μία κίνηση τακτικής και αντιπερισπασμού.

Θυμίζουμε ότι βάσει του Άρθρου 27 του Κώδικα Δεοντολογίας περί «προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους», κλητεύθηκαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος, καθώς και οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Σπανός, από το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ στο δικαστικό τμήμα της ίδιας επιτροπής.

Tο ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ομοσπονδίας, έχει κλητεύσει τα 12 από τα 28 πρόσωπα που δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση, καθώς και τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος, για το μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε στις 4/2/2015 και έληξε 2-1.

Ειδικότερα, το Άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας περί «προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους», παραπέμπει –σε ό,τι αφορά τις ποινές- στο Άρθρο 29 περί «επηρεασμού για χειραγώγηση αγώνα». Σε αυτό περιλαμβάνονται οι πιο βαριές ποινές σε όλο το πειθαρχικό δίκαιο και είναι οι εξής:

Για τις ομάδες: Υποβιβασμός στην επόμενη κατηγορία και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ.

Για τα πρόσωπα: Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής είμαστε στη φάση της εισήγησης και όχι κάποιας απόφασης Το αρμόδιο τμήμα θα κρίνει εάν θα υπάρξει παραπομπή σε δίκη για τα πρόσωπα και τις ομάδες. Αν τελικά οι εμπλεκόμενοι παραπεμφθούν στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας για δίκη θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για υπομνήματα και για να αναφέρουν τους μάρτυρες που θα θέλουν να καλέσουν.

Τα 12 πρόσωπα που έχουν πάρει κλήση από την Επιτροπή Δεοντολογίας είναι τα εξής:

Βαγγέλης Μαρινάκης (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ολυμπιακός)
Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος)
Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου)
Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου)
Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)
Αριστείδης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ)
Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ)
Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)
Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής)
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής)
Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής)
Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής)