Τσιόδρας από κλινική Ταξιάρχαι: Από τους 226 οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό, 3 νεκροί στη κλινική

Τσιόδρας από κλινική Ταξιάρχαι: Από τους 226 οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό, 3 νεκροί στη κλινική

Στην κλινική στο Περιστέρι, όπου καταγράφηκαν κρούσματα κορωνοϊού, μετέβη λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Αυτήν την στιγμή, έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι θετικοί στην COVID -19 μεταφέρονται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η κλινική άνοιξε κανονικά μέρος της και πραγματοποίησε αιμοκαθάρσεις.

Από την κλινική φεύγουν μόνο όσοι είναι θετικοί στον ιό ενώ όσοι δεν είναι θετικοί θα παρακολουθούνται συνεχώς καθώς δεν μπορούσαν να μεταφερθούν όλοι σε άλλες κλινικές.

Την ίδια ώρα ο Σωτήρης Τσίοδρας την χαρακτήρισε σημαντική επιδημία. Όπως είπε, από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Πιο αναλυτικά μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορωνοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους.

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση και στις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοιού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Στη δομή στα νότια προάστια, με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 107 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

Απίστευτες εικόνες

Μια απίστευτη κατάσταση επικρατούσε από νωρίς το πρωί στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι με τα τουλάχιστον 37 κρούσματα κορωνοϊού και τους τρεις νεκρούς.

Κόσμος ακόμα μπαίνει και βγαίνει στην κλινική η οποία σύμφωνα και με τις χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά έχει υποτίθεται στεγανοποιηθεί, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες εξακολουθούσαν να γίνονται αιμοκαθάρσεις και εξετάσεις.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία μιας ασθενούς η οποία με δάκρυα στα μάτια είπε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για την κατάσταση και πως ανησυχεί για τα παιδιά και τα εγγόνια της.

«Έχω και παιδιά! Έχω και εγγόνια! Η κόρη μου ερχόταν και καθόταν δίπλα μου! Τρελάθηκα! Στην κυριολεξία τρελάθηκα! Δεν με νοιάζει για μένα! Για το παιδί μου και τα εγγόνια μου με νοιάζει», είπε η γυναίκα κλαίγοντας την ώρα που μεταφερόταν.