Οργή Τσιόδρα-Χαρδαλιά για τα κρούσματα με 2 νεκρούς σε ιδ. κλινικές σε Περιστέρι και Νότια Προάστια

Οργή Τσιόδρα-Χαρδαλιά για τα κρούσματα με 2 νεκρούς σε ιδ. κλινικές σε Περιστέρι και Νότια Προάστια

Δύο είναι οι νεκροί στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, στην οποία εντοπίστηκαν κρούσματα του κορωνοϊού.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου είναι 28, 11 στους εργαζομένους, 13 σε τροφίμους, και τέσσερα κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός.

Ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης, διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής, ανέφερε στον ΣΚΑΙ ότι δεν κάνεις ασθενής νοσηλευόμενος σε άλλο τμήμα εκτός του τεχνητού νεφρού δεν έχει έστω και ένα κρούσμα.

«Όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό είναι προφανώς γιατί κάνανε μαζί αιμοκάθαρση» είπε ο κ. Κοκκινάκης.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης ενημερώνεται διαρκώς και για την περίπτωση δεύτερης ιδιωτικής κλινικής, στα νότια προάστια, όπου φαίνεται να εντοπίστηκε κρούσμα.

Συγκεκριμένα, η κλινική "Κασταλία" στο Ελληνικό είναι η δεύτερη δομή υγείας με κρούσματα κορονοϊού, ενώ στη συγκεκριμένη δομή σημειώθηκε και ένας θάνατος όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην μονάδα υγείας του Ελληνικού, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, ενώ από εκεί προέκυψε και ένας από τους 4 νεκρούς από τον ιό οι οποίοι και ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οργή Τσιόδρα-Χαρδαλιά για τα κρούσματα

Μιλώντας σε αυστηρό τόνο, Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκαν στα κρούσματα κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι και σε ακόμα μία στα νότια προάστια.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σήμανε συναγερμός για δομές στα δυτικά και νότια προάστια: «χθες το βράδυ είχαμε θετικό κρούσμα στα νότια προάστια που κατέληξε σήμερα το πρωί νομίζω σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους». Έχει γίνει δειγματοληψία σε τρόφιμους και εργαζομένους.

«Παρακολουθώντας μία κατάσταση να εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες σε δομή των δυτικών προαστίων, είχαμε 28 κρούσματα, 11 σε εργαζομένους και 4 βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγθούν ποινικά και πειθαρχικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά για πιθανές ευθύνες στη διαχείριση περιστατικών. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται την ανθρώπινη ζωή δεν θα υπάρξουν. Καλούμε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να πάρουν όλα τα μέτρα και να τηρήσουν όλα τα πρωτόκολλα».

«Καρφιά» Τσιόδρα

«Στεναχωρούμαι να λέω ότι απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνηση μας.

«Σε δύο χώρους που δεν υπήρχε η ανάλογη επαγρύπνηση που θα περιμέναμε, από ευαισθητοποιημένους υγειονομικούς, έγινε το κακό» τόνισε αναφερόμενος στα πρόσφατα νέα κρούσματα σε μονάδες υγείας.

«Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε, να χάνουμε την επαγρύπνηση μας και να δημιουργούνται συνεχώς νέες εστίες μετάδοσης», συνέχισε επισημαίνοντας πως η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικοι για τους πολλούς που προσέχουν.

Στα 2.463 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, στο υπουργείο Υγείας. Τα νέα κρούσματα είναι 55.

52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 66 έτη, 15 εξ αυτών να είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85% έχει κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα, ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

57 συμπολίτες μας βγήκαν από τα νοσοκομεία, ενώ έχουν γίνει περίπου 59.200 έλεγχοι για τον κορωνοϊό.

Οι νεκροί είναι 125, με τέσσερις να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο.

«Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα βρούμε ησυχία» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: Ελεύθερος τύπος