xm1wp5bvfixbkapfkdbr 

 

Άλλος ένας ασθενής έχασε τη ζωή του εξαιτίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και έτσι πλέον ο απολογισμός ανέρχεται σε 125 νεκρούς.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν άνδρα 63 ετών που κατέληξε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

 

Νωρίτερα έχασαν τη μάχη ένας άνδρας 90 χρονών στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ένας 88 ετών στο ΑΧΕΠΑ και ένας 76 ετών στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

 

Στην χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε στην Ελλάδα επτά νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2.408, 55 στις ΜΕΘ με διάμεση ηλικία τα 67 έτη, 51 ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ.

 

Για την άρση των μέτρων τόνισε: «Σήμερα συζητήσαμε για τη σταδιακή άρση των μέτρων. Από δύο διαφορετικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνεται η διατήρηση του Ρ0 κάτω από το 1. Τα μέτρα περιόρισαν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊου.

 

Σχετικά με τα σχολεία συνεχίζεται η συζήτηση στην επιτροπή. Δεν θα παρθεί κάποια απόφαση σήμερα. Σχετικά με μέτρα σε δομές υγείας σε 24 ώρες θα υπάρξει τοποθέτηση της επιτροπής. Συζητήθηκε η χρήση υφασμάτινων μασκών. Η επιτροπή συζήτησε σοβαρά τη χρήση μάσκας και θα αφορά κλειστούς χώρους. Θα ακολουθήσει ειδική εκπαίδευση στη χρήση της μάσκας».

 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί γιατί ότι έχουμε πετύχει μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί.

 

Για το Κρανίδι είπε: «Αντιμετωπίζουμε μία συγκεκριμένη κατάσταση στο Κρανίδι, αυτή τη στιγμή επιστρέψαμε 177 δείγματα που βρίσκονται σε φάση εξέτασης στα ειδικά εργαστήρια. Μέσα από αυτά τα αποτελέσματα θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει. Απευθύνω έκκληση στους κατοίκους του Κρανιδίου να παραμείνουν στο σπίτι».

 

Για την άρση των μέτρων είπε ότι θα είναι σταδιακή και δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε κρούσματα: «Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου. Η επιστροφή θα γίνει σταδιακά. Τους επόμενους μήνες είτε θα πατάμε φρένο, είτε θα παίρνουμε μέτρα εάν χρειαστεί. Ο οδηγός μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

 

Κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι – Επί τόπου Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τις πληροφορίες για δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τα κρούσματα στο σύνολο είναι 29 εκ των οποίων οι 13 είναι αιμοκαθαιρόμενοι, οι 11 είναι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άλλοι πέντε είναι ασθενείς με άλλα προβλήματα. Από τους τελευταίους τρεις νοσηλεύονται ήδη στο Αττικόν. Συνολικά ελήφθησαν 101 δείγματα.

 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δυο από τους νεφροπαθείς που έκαναν αιμοκάθαρση στην κλινική μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ ηλικίας 86 και 90 ετών και ο ασθενής μηδέν νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο.

 

Όπως είχε ήδη γράψει από την Τετάρτη το newsit.gr στην κλινική σήμανε συναγερμός καθώς ένας ασθενής βρέθηκε αρχικά θετικός στον κορονοϊό.

 

Τα αποτελέσματα μετά την διαδικασία της ιχνηλάτησης σε πάνω από 100 ανθρώπους ώστε να βρεθούν άμεσα τα άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή μαζί του δυστυχώς έδειξαν ότι αρκετοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ανάμεσά τους και ασθενείς και προσωπικό. Σήμερα βρέθηκαν στην κλινική ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση ελέγχεται και αυτό που ελέγχεται επίσης είναι αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς όπως όλα δείχνουν η διασπορά του ιού ήταν μεγάλη.

 

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μόσιο, διευθυντή της Παθολογικής της Κλινικής Ταξιάρχαι ο οποίος μίλησε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο, έγιναν όλες οι εξετάσεις και τον πλήρη έλεγχο έχει ο Σωτήρης Τσιόδρας καθώς μετέβη εκεί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Είπε ακόμα ότι και εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και έχουν ενημερωθεί έτσι ώστε να πάρουν μέτρα.

 

Πηγή: Eλευθερος Τύπος