Κορωνοϊός: Μεγάλες ουρές έξω από σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία και την κεντρική αγορά

Κορωνοϊός: Μεγάλες ουρές έξω από σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία και την κεντρική αγορά

Μπορεί τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού να είναι σε εφαρμογή, όμως αυτό δεν θα μπορούσε να αποτρέψει τις ουρές στη Βαρβάκειο Αγορά και στα σούπερ μάρκετ.

Οι ουρές ειδικά στα σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές είναι μεγάλες. Θυμίζουμε ότι στα σούπερ μάρκετ δεν επιτρέπεται η είσοδος όλων των πελατών μαζί λόγω των μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι υπάλληλοι δίνουν μπουκαλάκια με νερό στους πολίτες που περιμένουν με τις ώρες έξω από τα σούπερ μάρκετ, ενώ σημειώθηκε πως υπάρχουν πληροφορίες για διεύρυνση του ωραρίου σήμερα, καθώς κανονικά τα καταστήματα κλείνουν στις 7 το βράδυ.

Από τη 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 19:00 το απόγευμα θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Παρασκευή τα σούπερ μάρκετ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα είναι ανοικτά μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Στο μεταξύ, πιστοί βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό Άγιας Μαρίνας, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Φανουρίου στην περιοχή της Τούμπας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χαλάστρα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος.

Σύμφωνα με το SELEO, oι πιστοί περιμένουν στο προαύλιο χώρο αλλά και στο πεζοδρόμιο προκειμένου να ανάψουν ένα κερί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες στους Ναούς έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους πιστούς για τα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με τις λειτουργίες των εκκλησιών.

Αντίστοιχη εικόνα με τεράστιες ουρές επικρατεί και στο ΚΤΕΛ Λιοσίων, όπου αρκετοί Αθηναίοι έσπευσαν να παραλάβουν δέματα από το χωριό, καθώς φέτος δεν μπόρεσαν να πάνε εκεί για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Παρατείνεται η λειτουργίας των σούπερ μάρκετ για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, έως τις 20.30, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει: Για σήμερα Μ. Παρασκευή και για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των υπεραγορών (Σούπερ Μάρκετ) έως τις 20:30.