Κορωνοϊός: 345 νέοι θάνατοι στην Ιταλία, αυξάνονται τα κρούσματα σε Αγγλία, Ισπανία

Κορωνοϊός: 345 νέοι θάνατοι στην Ιταλία, αυξάνονται τα κρούσματα σε Αγγλία, Ισπανία

Δεν έχει τέλος το δράμα στην Ιταλία. Άλλοι 345 θάνατοι σε μία μέρα από τον κορωνοϊό.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 345 άνθρωποι και καταγράφηκαν 3.526 νέα κρούσματα.

Συνολικά τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία ανέρχονται σε 31.506 ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 2.503.

Τη Δευτέρα τα κρούσματα ήταν 27.980 και είχαν χάσει την ζωή τους 2.158 ασθενείς.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 16.220 και οι νεκροί 1.640. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 3.931 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 393. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 2.704, με 80 νεκρούς.

Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει «χαλαρή» πολιτική.

Τα κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται σε 1.950, από 1.543 που ήταν τη Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Μία μελέτη της ομάδας του κορυφαίου επιδημιολόγου Νιλ Φέργκιουσον στο Imperial College London που προβλέπει καταστροφικές επιπτώσεις της επιδημίας COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έπεισε την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο της επιδημίας.

Η μελέτη προβλέπει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους και ένα εθνικό σύστημα υγείας στα όρια της κατάρρευσης.

Σε μία αιφνίδια μεταστροφή της μέχρι σήμερα στρατηγικής της, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έδωσε χθες οδηγίες για περιοριστικά μέτρα στις κοινωνικές επαφές και απομόνωση των ατόμων άνω των 70 ετών.

Στην μελέτη χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την εξέλιξη της επιδημίας στην Ιταλία.

Συγκρίνοντας τις εν δυνάμει επιπτώσεις της επιδημίας COVID-19 με την επιδημία της γρίπης το 1918, η ομάδα του Φέργκιουσον προέβλεψε ότι χωρίς περιοριστικά μέτρα η έκρηξη της επιδημίας θα προκαλέσει περισσότερου από 500.000 θανάτους στην Βρετανία και 2,2 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακόμη και με βάση το προηγούμενο σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας, που προέβλεπε απομόνωση των ύποπτων περιστατικών, αλλά περιλάμβανε περιοριστικά μέτρα στην κοινωνική ζωή, το αποτέλεσμα θα ήταν 250.000 θάνατοι και συστήματα υγείας υπό κατάρρευσιν.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι με μέτρα όπως ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών και οδηγίες για την αποφυγή των κλαμπ, παμπ και θεάτρων, η καμπύλη εξέλιξης της επιδημίας θα αμβλυνθεί.

«Η πίεση στην κοινωνία μας θα είναι τεράστια, και από οικονομικής απόψεως», δήλωσε ο Αζρα Γάνι, καθηγητής επιδημιολογίας στο Imperial, εκ των επικεφαλής της μελέτης.

Σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν στην λήψη των αποφάσεων, η μελέτη συνέβαλε στην αλλαγή της στάση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον.

Περί τα 2.000 νέα κρούσματα της επιδημίας Covid-19 καταγράφηκαν στην Ισπανία. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα ανέρχεται σε 11.178, ανακοίνωσαν οι Αρχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Χθες Δευτέρα, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 9.161

Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 491.