Ιταλία: Στους 349 οι νεκροί, ξεπέρασαν τους 2.000, τι έγινε στην Ισπανία

Ιταλία: Στους 349 οι νεκροί, ξεπέρασαν τους 2.000, τι έγινε στην Ισπανία

Σε 2.158 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, μια αύξηση 349 θανάτων σε σύγκριση με τον τελευταίο απολογισμό, χθες (1.809).

Συνολικά, τα κρούσματα του Covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα είναι πλέον 27.980, (3.233 νέες μολύνσεις) από τα 24.747 χθες.

Παράλληλα οι ιασθέντες σήμερα έφτασαν τους 2.749, ενώ χθες 2.335 άνθρωποι είχαν ιαθεί.
Αναλυτικά, στη Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 14.649 κρούσματα και 1.420 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 3.522 άνθρωποι και οι νεκροί, συνολικά, είναι 346. Στο δε Βένετο σημειώθηκαν 2.473 μεταδόσεις και υπάρχουν 69 νεκροί.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Ούτε κατά διάνοια δεν τηρήθηκαν σήμερα οι αποστάσεις ασφαλείας στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ισπανίας, την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την ανακοίνωση πως η χώρα μπαίνει σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό ανέβηκε στα 297 ενώ υπάρχουν πλέον 8.744 θετικά κρούσματα του ιού σε όλη την χώρα,όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας πως ένα ποσοστό πάνω από το 40% αυτών που νοσούν από κορωνοϊό, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το Σάββατο το βράδυ έκτακτα μέτρα, θέτοντας την Ισπανία σε σχεδόν ολική καραντίνα με τους κατοίκους να μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να εργασθούν ή για λόγους πρώτης ανάγκης, όπως η προμήθεια τροφίμων.

Συνωστισμός στο μετρό

Έτσι λοιπόν σήμερα, πρώτη εργάσιμη ημέρα, οι κάτοικοι των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ισπανίας, την Μαδρίτη και την Βαρκελώνη χρησιμοποίησαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να πάνε στην εργασία τους. Κι ενώ το μήνυμα της κυβέρνησης ήταν να σταματήσει η κοινωνική αλληλεπίδραση για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς τα νοσοκομεία έχουν φτάσει σε σημείο καμπής, για εκείνους που η εργασία από το σπίτι δεν ήταν επιλογή, στριμώχτηκαν με δεκάδες άλλους μέσα στα γεμάτα βαγόνια του μετρό.

Πηγή: iefimerida.gr