Ο/Η Genesis Breyer P-Orridge των Throbbing Gristle πέθανε 70 ετών

Ο/Η Genesis Breyer P-Orridge των Throbbing Gristle πέθανε 70 ετών

Ο/Η Genesis Breyer P-Orridge, θρυλικός εμπνευστής στις μπάνταςThrobbing Gristle και Psychic TV, πέθανε από λευχαιμία . Πρωτοποριακός καλλιτέχνης, προσδιόρισε το τρίτο φύλο και χρησιμοποίησε τις αντωνυμίες του, ήταν 70 ετών.

Γεννήθηκε σαν Neil Andrew Megson στο Victoria Park, στο Μάντσεστερ, Αγγλίας, ο/η P-Orridge μεγάλωσε στο Essex. Άρχισε να καλλιεργεί το ενδιαφέρον του για τον αποκρυφισμό και την πρωτοποριακή τέχνη ως έφηβος και τελικά έφυγε από το Πανεπιστήμιο του Hull για να συμμετάσχει σε μια κοινότητα στο Λονδίνο. Τρεις μήνες αργότερα, εγκατέλειψε την ομάδα και ίδρυσε τους DADAISTI, 1969 έως το 1976 που άλλαξε το όνομα του / της σε Genesis P-Orridge.

Throbbing Gristle. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 1977. Θα κυκλοφορήσουν τέσσερα ακόμη μέχρι το 1981, ενώ τέσσερα επιπλέον άλμπουμ έρχονται μετά την επανένωση τους το 2004.

Όταν διέλυσαν οι Throbbing Gristle ο/η P-Orridge εντάχθηκε στο συγκρότημα Psychic TV. Το 1986, κυκλοφόρησαν μια μηνιαία σειρά ζωντανών άλμπουμ, σκοπεύοντας να κυκλοφορούν από ένα LP στις 23 του κάθε μήνα για 23 μήνες. Αν και έφτασαν μόνο στα 17, η σειρά τους κέρδισε μια εγγραφή στο βιβλίο The Guinness Book of World Records.