Κόμπι Μπράιαντ: Το πιθανότερο σενάριο για τη συντριβή του ελικοπτέρου του

Κόμπι Μπράιαντ: Το πιθανότερο σενάριο για τη συντριβή του ελικοπτέρου του

Η είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ στα 41 χρόνια του προκάλεσε σοκ στο παγκόσμιο μπάσκετ, στον παγκόσμιο αθλητισμό!

Είναι δυστυχώς αλήθεια ότι ο «Black Mamba» άφησε την τελευταία πνοή του το πρωί της Κυριακής, στις 10 η ώρα Καλιφόρνιας, ύστερα από πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε στην πλαγιά του βουνού Καλαμπάσας κάτω από άγνωστες αιτίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη μοιραία πτήση τον Μπράιαντ συνόδευσε η 13 ετών κόρη του, Τζιάνα Μαρία, η οποία, επίσης, είναι νεκρή. Ο Κόμπι είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του, Βανέσα άλλες τρεις κόρες.

2 95457

Η αιτία της συντριβής ήταν άγνωστη, και είναι πιθανό η έρευνα από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών, να διαρκέσει μήνες.

Είναι γνωστό ότι ο Μπράιαντ, ήδη από τις ημέρες που ήταν ακόμα εν ενεργεία παίκτης, ταξίδευε συχνά με ελικόπτερο για να αποφύγει την περιβόητη κίνηση του Λος Άντζελες.

Το ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-17 συνετρίβη σε συνθήκες ομίχλης λίγο πριν τις 10 πμ (8 μμ ώρα Ελλάδος) σε λοφώδες έδαφος, λίγο έξω από το Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, περίπου 65 χιλιόμετρα βορδειοδυτικά του κεντρικού Λος Άντζελες, προκαλώντας φωτιά, όπως αναφέρουν οι αρχές.

1 133664

«Δεν υπήρξαν επιζώντες», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο σερίφης, Άλεξ Βιγιανουέβα, προσθέτοντας ότι η λίστα με τους επιβάτες και το πλήρωμα δείχνει ότι υπήρχαν εννέα άνθρωποι στο ελικόπτερο. Αρνήθηκε, ωστόσο, να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τα άτομα αυτά.

Η φωτιά και τα μπάζα απλώθηκαν σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη του ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου σε απόκρημνο έδαφος, στους πρόποδες των βουνών της Σάντα Μόνικα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος πυροσβεστικής, Ντάριλ Όζμπι.

Οι υπόλοιποι επιβάτες, πέρα από τον πιλότο, ήταν ένας συμπαίκτης της κόρης του Μπράιαντ από την ομάδα της στο μπάσκετ καθώς και ένας από τους γονείς του πρώτου, όπως αναφέρει το NBC.

Ο προπονητής μπέιζμπολ του κολεγίου Orange Coast ήταν επίσης ένα από τα θύματα, σύμφωνα με λίστα από την κομητεία Όραντζ, η οποία ανέφερε ως πηγή της πληροφορίας των βοηθό προπονητή, Ρον λα Ράφα.

kobebryant staplescenter3 768x512 1

Ο καιρός εμφανίζεται ως το πιο πιθανό σενάριο στην έρευνα. Η ομίχλη στην περιοχή ήταν τόσο έντονη που όλα τα ελικόπτερα του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες παρέμειναν καθηλωμένα στο έδαφος την Κυριακή το πρωί, ανέφεραν οι Los Angeles Times και το CNN.

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου
Για πάνω από τέσσερα λεπτά φαίνεται η πορεία του ελικοπτέρου, ενώ γίνεται αντιληπτή και η δυσκολία του πιλότου λόγω της ομίχλης, ο οποίος φαίνεται αρκετά αποπροσανατολισμένος κάνοντας έξι κύκλους (στο 0:10 του video).

Στο βίντεο ακούγεται και ο διάλογος με τον πύργο ελέγχου από όπου γίνονται συστάσεις στον πιλότο ότι “πετάς πολύ χαμηλά”, χωρίς βέβαια ο ίδιος να εκπέμψει SOS, μέχρι η επικοινωνία τους να κοπεί και το ελικόπτερο να χαθεί από το ραντάρ.