Ξαφνικός θάνατος για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αντίο φίλε...

Ξαφνικός θάνατος για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αντίο φίλε...

Είναι τόσο επώδυνο το να αποχαιρετάς φίλους με αυτόν τον τρόπο, ο Λαυρέντης ήταν ένα από τα πολλά 'δικά μας παιδιά' αφού εγώ και ο Πετρίδης τον βοηθήσαμε να μπει με το συγκρότημα του τους PLJ Band στην δισκογραφία.

Ήταν 1978 όταν αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε το μοναδικό άλμπουμ των PLJ Band με περιορισμένο τότε ενδιαφέρον από το κοινό.

Σήμερα το άλμπουμ αυτό είναι από τα πιο σπάνια και θεωρείτε κλασικό δείγμα όχι μόνο του Ελληνικού, αλλά και του Ευρωπαϊκού ροκ.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος από τον κόσμο με ανάγκασε τότε να κάνω προσπάθειες για να τους πείσω να τραγουδήσουν Ελληνικά, κάτι που το πέτυχα και άρχισε γι' αυτούς μια διαφορετική καριέρα.

Το νέο τους όνομα ήταν Τερμίτες και με το δεύτερο άλμπουμ τους καθιερώθηκαν.

Ο Πετρίδης, όπως έκανε και με τους Socrates, τους πήρε μαζί του σε νέα δισκογραφική εταιρεία και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Η καρδιά του ήταν αυτή που πρόδωσε τον Λαυρέντη, ελπίζω να πρόλαβε να διαβάσει το κομμάτι που έγραψα χθες για την κοινή μας αγάπη, τον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο μου έμφραγμα, στην νοσηλεία μου στην Σωτηρία θυμάμαι ήμασταν κοινοί ασθενείς, αυτός είχε έλθει γιατί είχε νιώσει ξαφνική αδιαθεσία και ήταν ήδη θύμα της καρδιά του, αλλά την είχε γλυτώσει όπως κι εγώ.

Θα σε θυμόμαστε πάντα Λαυρέντη, Καλό ταξίδι και σε ευχαριστούμε για όσα μας έχεις χαρίσει.

Είναι τόσο πικρός αποχαιρετισμός, Αντίο φίλε Λαυρέντη, κουράγιο και συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.

Κώστας Ζουγρής

https://www.apotis4stis5.com/ellhnikh-gwnia-f/6095-laurentis-maxairitsas-10-tragoudia