Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Στους 25 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε σκάφος

Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Στους 25 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε σκάφος

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στη θάλασσα της Καλιφόρνιας μετά από φωτιά που ξέσπασε σε σκάφος.

Όπως μεταδίδει το AP, επικαλούμενο το Λιμενικό Σώμα, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 25 σοροί και αγνοούνται ακόμη 9 άνθρωποι. Πέντε σοροί δεν έχουν ακόμη ανασυρθεί εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών κάτω από το σκάφος, το οποίο βυθίστηκε περίπου 20 μετρά από την ακτή. «Πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο αποτέλεσμα», δήλωσε η επικεφαλής της ακτοφυλακής Μόνικα Ρόσεστρερ σε συνέντευξη Τύπου.

Η έκρηξη στο σκάφος, που έπλεε στη θάλασσα της Καλιφόρνιας, σημειώθηκε στις 03:15, την ώρα που οι περισσότεροι επιβάτες κοιμόντουσαν στις καμπίνες τους. Συνολικά, στο πλοίο επέβαιναν 39 άνθρωποι, έξι μέλη πληρώματος και 33 επιβάτες. Πέντε μέλη του πληρώματος διασώθηκαν καθώς έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν.

Το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ, όταν ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Οι αρχές δεν έχουν κάνει δημόσια καμία υπόθεση για τα αίτια της πυρκαγιάς. Το γραφείο του σερίφη και το λιμενικό σώμα διενεργούν έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται στο λιμάνι της Σάντα Μπάρμπαρα τοποθετούσαν λουλούδια και μηνύματα για τις ψυχές που χάθηκαν.