Τεράστια πρόκριση για Σάκκαρη: Απέκλεισε το νούμερο 9 και προκρίθηκε στα προημιτελικά

Τεράστια πρόκριση για Σάκκαρη: Απέκλεισε το νούμερο 9 και προκρίθηκε στα προημιτελικά

Η Μαρία Σάκκαρη για μία ακόμα φορά κόντρα σε μία αθλήτρια του Top10 πραγματοποίησε μία μεγάλη εμφάνιση.

Η σπουδαία Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ και 4-1 στο δεύτερο, όμως εκανε μια μεγάλη ανατροπή, επικράτησε με 7-6 (4), 4-6, 4-6 επί της Σαπαλένκα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Σινσινάτι.

Στο πρώτο σετ οι δύο αθλήτριες κράτησαν εύκολα το σερβίς τους μέχρι το 5-4 υπέρ της Σάκκαρη. Στα επόμενα δύο service games της Σαμπαλένκα η 24χρονη Ελληνίδα δημιούργησε πέντε set points, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κανένα. Αντίθετα, η αθλήτρια από την Λευκορωσία οδήγησε το σετ στο tie break και εκεί κατέκτησε το σετ με 7-6 (4). Η Σάκκαρη είχε πολλά παράπονα από δύο αποφάσεις του umpire και τόσο κατά τη διάρκεια του tie break, όσο και μετά το τέλος του σετ έδειχνε εκνευρισμένη.

Αυτός ο εκνευρισμός της στοίχισε στο δεύτερο σετ. Η Σάκκαρη δημιούργησε τέσσερα break points στο σερβίς της Σαμπαλένκα στο πρώτο service game της και άλλα δύο στο δεύτερο και τα έχασε όλα. Αντίθετα, η αθλήτρια από την Λευκορωσία στην πρώτη της ευκαιρία έκανε το break και προηγήθηκε με 3-1 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για το 4-1.

Από εκεί και πέρα όμως, η Μαρία Σάκκαρη ήταν καταιγιστική. Η 24χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε τα επόμενα πέντε games και με μία εκπληκτική ανατροπή έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-4 και έστειλε το ματς σε τρίτο σετ.

Με την ψυχολογία στα ύψη η Μαρία Σάκκαρη δεν μπορούσε να χάσει. Παίζοντας εξαιρετικό τένις έκανε το break που χρειαζόταν στο πέμπτο game του τρίτου σετ και στη συνέχεια κράτησε απλά το σερβίς της για να πάρει μία τεράστια νίκη με 7-6 (4), 4-6, 4-6.

Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη της επί αθλήτρια Top 10, αφού στον προηγούμενο γύρο είχε πετάξει έξω την Κβίτοβα, ενώ στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις της κόντρα σε αθλήτριες της πρώτης δεκάδας μετρά ισάριθμες νίκες. Συνολικά, αυτή ήταν η έβδομη νίκη της κόντρα σε Top10 αντίπαλο.

Μία τέτοια θα αντιμετωπίσει και στον επόμενο γύρο αφού θα βρει απέναντι της την Άσλεϊ Μπάρτι (Νο2 στον κόσμο), η οποία με δύσκολη ανατροπή επικράτησε με 4-6, 7-5, 7-5 επί της Ανέτ Κονταβέιτ.

Πηγή: sport24.gr