Champions League: Πέρασε ο Ολυμπιακός, δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Champions League: Πέρασε ο Ολυμπιακός, δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Ανετη νίκη του Ολυμπιακού με 2-0 επί της Τούρκικης ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ, θα αντιμετωπίσει στον επόμενο αγώνα την Ρώσικη Κράσνονταρ που παρά τα προγνωστικά κατάφερε να αποκλείσει την Πόρτο με 3-2, για την είσοδο στους ομίλους

Την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε με 2-0 την Μπασακσεχίρ στη ρεβάνς Γ΄ προκριματικού γύρου της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Σα, ο οποίος με σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε την ομάδα του ζωντανή. Ο Σεμέδο στο 55' άνοιξε το σκορ και στο 78' ο Βαλμπουενά με πέναλτι έκανε το 2-0. Δοκάρι για τους Πειραιώτες είχε στο 4' ο Γκιγιέρμε. Για 4ο παιχνίδι ο Ολυμπιακός κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ο Ολυμπιακός με το 1-0 του πρώτου αγώνα μπήκε δυνατά στο γήπεδο και κυνήγησε ένα γκολ που θα τον έκανε απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Οι Πειραιώτες άγγιξαν το γκολ στο 4', αλλά ο «κεραυνός» του Γκιγιέρμε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη. Οι Τούρκοι ανέβασαν απόδοση και αν δεν είχαν βρει απέναντί τους τον εξαιρετικό Σα, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Ο πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» είπε αρχικά όχι στον Βίστσα στο 10' και στο 35' με τρομερή επέμβαση σταμάτησε τον Ρομπίνιο.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 1-0, αλλά έχασε τελικά με 3-2

Είχε σκορ πρόκρισης για είκοσι λεπτά, ο ΠΑΟΚ, εν τέλει, δεν μπόρεσε να φύγει από τη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» με το αποτέλεσμα που ήθελε.

Ηττήθηκε από τον Αγιαξ, στη ρεβάνς για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League (σ.σ. 2-2 το πρώτο ματς στην Τούμπα), με 3-2 και θα συνεχίσει τη ευρωπαϊκή διαδρομή του στα πλέι οφ του Europa League, με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπραντισλάβας.

Ο Μπίσεσβαρ έδωσε το προβάδισμα στον «Δικέφαλο» στο 23ο λεπτό και ο Τάντιτς, με πέναλτι, στο 43ο λεπτό έκανε το 1-1. Ο Σέρβος, νωρίτερα (32ο λεπτό) έχασε πέναλτι, με τον Πασχαλάκη να διώχνει την μπάλα.

Στο 79ο λεπτό, με κεφαλιά, ο Ταλιαφίκο έδωσε τα ηνία στον Αγιαξ (2-1) και στο 85ο λεπτό, με νέο πέναλτι, ο Τάντιτς «έγραψε» το 3-1. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα (94ο λεπτό) ο Μπίσεσβαρ.