Κλήρωση Europa League: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων, ΑΕΚ, Άρη, Ατρόμητου.

Κλήρωση Europa League: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων, ΑΕΚ, Άρη, Ατρόμητου.

Τους πιθανούς αντιπάλους τους στον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League έμαθαν οι ελληνικές ομάδες, ύστερα από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας.

Το νικητή του ζευγαριού, ανάμεσα στην ουγγρική Χόνβεντ και τη ρουμανική Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League. Η Ένωση θα δώσει το πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι της εκτός έδρας, στις 8/8, και θα υποδεχθεί τον αντίπαλό της στο ΟΑΚΑ στις 15 Αυγούστου.

Η νορβηγική Μόλντε ή η Τσουκαρίτσκι από τη Σερβία θα είναι ο αντίπαλος του Άρη στον τρίτο προκριματικό γύρο, εφόσον οι Θεσσαλονικείς αποκλείσουν την ΑΕΛ Λεμεσού. Ο Άρης θα δώσει το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας στις 8 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 15/8 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η πολωνική Λέγκια ή η φινλανδική Κουόπιο θα είναι ο αντίπαλος του Ατρομήτου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, εφόσον οι «κυανέρυθροι» αποκλείσουν την Ντουναΐσκα Στρέντα. Ο Ατρόμητος θα δώσει το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας στις 8 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 15/8 στο Περιστέρι.

Τη βελγική Αντβέρπ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, εφόσον βεβαίως αποκλειστεί από το Champions League, μετά τις αναμετρήσεις του Β΄ προκριματικού γύρου με τη Βικτόρια Πλζεν. Σε μία τέτοια περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν για το πρώτο ματς στην Αμβέρσα, στις 8 Αυγούστου, και θα υποδεχθούν την αντίπαλό τους στη ρεβάνς της 15ης Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης».