Πέθανε η ηθοποιός Τζίνα Βούλγαρη

Πέθανε η ηθοποιός Τζίνα Βούλγαρη

Πέθανε στα 80 της χρόνια η ηθοποιός του μουσικού θεάτρου Τζίνα Βούλγαρη και την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας. Η ηθοποιός έπαιξε και σε αρκετές ελληνικές ταινίες τη δεκαετία του ΄60. Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο στις 11 το πρωί στο Κοιμητήριο της Γλυφάδας

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε:

«Μια αγαπημένη παλιά ηθοποιός, η ΤΖΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ, μια πανέμορφη γυναίκα κι ένας γλυκός άνθρωπος έφυγε…. Αντίο, γλυκιά μας Τζίνα… Ποτέ δεν θα ξεχάσω τις ευχές που ποτέ δεν παρέλειπες να μου δίνεις κάθε πρώτη του μηνός με τόση αγάπη… 11 το πρωί του Σαββάτου την αποχαιρετούμε από το Νέο Κοιμητήριο Γλυφαδας»

Γεννήθηκε στην Αθήνα 1939 και ήταν ηθοποιός του μουσικού θεάτρου. Εμφανίστηκε αρχικά ως τραγουδίστρια στην Αίγλη Ζαππείου, στο Γκρην Παρκ της οδού Μαυρομματαίων και στο Άλσος του Πεδίου Άρεως με τον κονφερανσιέ-ηθοποιό Γιώργο Οικονομίδη.

Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Συνεργάστηκε με πολλούς πρωταγωνιστές της μουσικής σκηνής (Ορέστη Μακρή, Σπεράντζα Βρανά, Βέμπο κ. ά.). Τα τελευταία χρόνια της σταδιοδρομίας της εργάστηκε, κυρίως, ως τραγουδίστρια σε πολλά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Διέκοψε τις εμφανίσεις της περί το 1985. Ήταν παντρεμένη για λίγο καιρό με τον Πέτρο Πανταζή.

Ταινίες στις οποίες συμμετείχε:

- Ο πεθερόπληκτος (1968)
- Η γόησσα (1967) [Κατερίνα]
- Ένας απένταρος λεφτάς (1967)
- Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966)
- Χωρίσαμε ένα δειλινό (1966) [Τζούλια]
- Γλυκιά, γλυκιά μου αγάπη (1965)
- Το κάθαρμα (1963)
- Μην είδατε τον Παναή; / Καταζητείται ο Βέγγος (1962)
- Μετά την αμαρτία (1960)