Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις προβλέπονται σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα (03-06-2019) στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τα βορειοτέρα τμήματα της Θεσσαλίας. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα, εκτός από τη Μακεδονία.

Αύριο Τρίτη (04-06-2019) και την Τετάρτη (05-06-2019) στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, και πιθανώς πρόσκαιρα τη στερεά και την Πελοπόννησο, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και την Πέμπτη (06-06-2019) στα κεντρικά και κυρίως βόρεια τμήματα της χώρας.

Αναλυτική πρόγνωση για την Δευτέρα (3/6)

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου αναμένονται νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Βόρειο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 25 βαθμούς, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 14 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 27, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 25, και στη Κρήτη από 14 έως 26.

Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό και τις Σποράδες θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νοτιοδυτικά από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις, όμως από το πρωί θα γίνουν νότιοι έως δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

via cnn.gr