Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στον γ’ γύρο του Roland Garros

Στέφανος Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στον γ’ γύρο του Roland Garros

Ακάθεκτος συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Παρίσι και ήδη έχει σημειώσει την καλύτερη εμφάνισή του στο Roland Garros.

Φέτος, ήδη βρίσκεται στον γ΄ γύρο, αφού ο αντίπαλός του, Ούγκο Ντελιέν, μπορεί να προηγήθηκε, αλλά στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς «ξεδίπλωσε» τις αρετές του και πήρε τη νίκη με 3-1 σετ.

Ο 25χρονος Βολιβιανός, νο.86 στον κόσμο, αιφνιδίασε αρχικά τον Έλληνα τενίστα, νο.6 στην παγκόσμια κατάταξη, και αφού του «έσπασε» μία φορά το σερβίς (3-3), στη συνέχεια πήρε το πρώτο σετ με 6-4. Ωστόσο, στο 4-3 αναγκάστηκε να σταματήσει για λίγο, καθώς προέκυψε ένα πρόβλημα στον αστράγαλό του.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και το τέλειωσε με... συνοπτικές διαδικασίες 6-0, ενώ πήρε και το τρίτο σετ με 6-3. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ ο Ντελιέν έδειξε πολύ ανταγωνιστικός, προηγήθηκε 3-1 και 4-3.

Ο Τσιτσιπάς το «γύρισε» σε 5-4 και ο Βολιβιανός γλίτωσε τρία ματς πόιντ παίρνοντας και το γκέιμ (5-5), όμως στο τέλος ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το σετ και το ματς με 7-5.

Στην επόμενη φάση ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του 27χρονου Σέρβου, Φίλιπ Κραΐνοβιτς (νο.60) και του 26χρονου Ισπανού Ρομπέρτο Καρμπάγες Μπαένα (νο.76).

Πηγή: CNN.gr