Πέθανε η ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Πόπη Παπαδάκη

Πέθανε η ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Πόπη Παπαδάκη

Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου της Πόπη Παπαδάκη.

Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, όπως έκανε γνωστό μέσα από το λογαριασμό του στο facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Οι αποχωρήσεις από τη θεατρική μας οικογένεια φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος. Μια μεγάλη κυρία του εθνικού μας θεάτρου έφυγε σήμερα στα 89 της… Ήταν για χρόνια σε οίκο ευγηρίας με άνοια. Καλό ταξίδι αγαπημένη σεμνή κυρία του Ελληνικού Θεάτρου» έγραψε ο ηθοποιός.

Η Πόπη Παπαδάκη έχει παίξει σε δεκάδες ρόλους στο Εθνικό Θέατρο από το 1955 έως το 1985. Σημαντική στιγμή στην καριέρα της υπήρξε ο ρόλος της

Μοναδική στιγμή στην καριέρα της υπήρξε ο ρόλος της «Μυρρίνης» στη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, όταν ανέβηκε από τον Αλέξη Σολωμό στην Επίδαυρο.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε δυο μόλις ταινίες. Το «Γραφείο Συνοικεσίων» (1956) και στο «Ακροπόλ» (1995). Υπήρξε καθηγήτρια στη Δραματική Σχολή του Φωτιάδη μεταδίδοντας στους μαθητές της όλες τις γνώσεις για την υποκριτική τέχνη. Τεράστιο υπήρξε το φιλανθρωπικό της έργο στηρίζοντας ιδρύματα για ορφανά και κακοποιημένα παιδιά.

papadaki1 600x432

papadaki2 600x432

papadaki3 600x441