Πέθανε ο Αντώνης Ποσειδών ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού σε 'χρυσή περίοδο'

Πέθανε ο Αντώνης Ποσειδών ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού σε 'χρυσή περίοδο'

Αν θυμόμαστε καλά είχε την φανέλα με το Νο 11,

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Αντώνης Ποσειδών, παλαίμαχος διεθνής άσος που υπήρξε στέλεχος της επίθεσης του Ολυμπιακού από το 1955 έως και το 1963, στην περίοδο που η πειραϊκή ομάδα κατάκτησε συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και σύσσωμη η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της και τα συλλυπητήριά της για τον χαμό του Θρυλικού, Αντώνη Ποσειδώνα.

Αγωνίσθηκε για πολλά χρόνια στον Θρύλο, έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα και Κύπελλα, ενώ σημείωσε και το... χρυσό γκολ με τη Σάντος την ομάδα του Πελέ το 1961 στο περίφημο 2-1. Επίσης, ήταν διεθνής με την Εθνική ομάδα».

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων ποδοσφαιριστών υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι «αποτίει φόρο τιμής στη θρυλική μορφή του Αντώνη Ποσειδώνα που έφυγε χθες από κοντά μας, έχοντας γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στη θρυλική ιστορία του Ολυμπιακού».

Προερχόμενος από τη Δόξα Αθηνών της συνοικίας που γεννήθηκε, εντάχθηκε στους εφεδρικούς του Ολυμπιακού Πειραιώς το 1955, ταυτόχρονα με το Στέλιο Ψύχο του Έσπερου Καλλιθέας. Προβιβάστηκε στην α΄ ομάδα το Φεβρουάριο του 1957 και αποτέλεσε παίκτης της έως τις αρχές του 1963.[1] Πέτυχε το γκολ της νίκης με 2-1 στη φιλική συνάντηση εναντίον της βραζιλιάνικης Σάντος ΦΚ, όπου μετείχε ο Πελέ. Συνολικά, έλαβε μέρος σε 70 αναμετρήσεις Πανελλήνιου πρωταθλήματος και Α΄ Εθνικής κατηγορίας σημειώνοντας 20 τέρματα.[2]

Ψυχρότητα στις σχέσεις του με το σύλλογο και βιοποριστικοί λόγοι, τον ώθησαν σε ηλικία 24 ετών να μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Παρέμεινε επί δεκαετίες, επισκεπτόμενος συχνά την Ελλάδα και διατηρώντας σχέσεις με τον Ολυμπιακό, ενώ επί μακρό διάστημα συνέχισε το άθλημα σε ομογενειακά σωματεία τριών πόλεων.

Στις εθνικές ομάδες
Αγωνίστηκε για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα Νέων, Ενόπλων και τρεις φορές με την ομάδα ανδρών Ελλάδος.

Και συνεχίζει:

«Αγωνίσθηκε για πολλά χρόνια στον Θρύλο, με πολλές κατακτήσεις πρωταθλημάτων, Κυπέλλων και πολλές διακρίσεις, ενώ μεταξύ των άλλων έμεινε στην ιστορία για το χρυσό γκολ με τη Σάντος την ομάδα του Πελέ το 1961 στο περίφημο 2-1.

Παράλληλα, είχε και πολλές επιτυχημένες συμμετοχές στην Εθνική ομάδα. Συνέχισε την αγωνιστική του καριέρα στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο με μεγάλη επιτυχία και ήταν από τους πρωτοπόρους που ξεκίνησαν το ποδόσφαιρο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κάθε χρόνο επισκεπτόταν την αγαπημένη του πατρίδα, ενώ τα τελευταία χρόνια εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα. Από τα σημαντικότερα μέλη του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Πειραιώς.