«Βασιλιάς» στο Μιλάνο ο Τσιτσιπάς

«Βασιλιάς» στο Μιλάνο ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τίτλο στο δεύτερο Next Gen ATP Finals, που φιλοξενήθηκε στο Μιλάνο. Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, Νο 15 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο 1 του ταμπλό, νίκησε στον τελικό τον 19χρονο Αυστραλό Άλεξ Ντε Μινόρ με 3-1 σετ (2-4, 4-1, 4-3, 4-3) και κατέκτησε αήττητος το τρόπαιο.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας ότι είναι ο κορυφαίος της ηλικίας του αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο. Πριν αρχίσει το τουρνουά είχε δηλώσει πως στόχος του ήταν να το κατακτήσει αήττητος, όπως κι έκανε.

Όλα αυτά από έναν αθλητή ο οποίος στις αρχές του 2018 μετρούσε μόλις τέσσερις νίκες στο ανδρικό tour, αλλά στους μήνες που ακολούθησαν εκτοξεύθηκε σε κάθε επίπεδο. Ο Τσιτσιπάς μετρά πια 46 νίκες εφέτος, «σκαρφάλωσε» στο Νούμερο 15 της ATP, κατάκτησε το Open της Στοκχόλμης και έπαιξε στους τελικούς της Βαρκελώνης και στο Rogers Cup, στο Τορόντο. Όχι και λίγα...

Ο τελικός στο Μιλάνο απέναντι στον Ντε Μινόρ δεν ξεκίνησε ιδανικά, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν νευρικός. Ο 19χρονος Αυστραλός το εκμεταλλεύτηκε, όπως και το μοναδικό μπρέικ που έκανε και «άνοιξε λογαριασμό» κάνοντας το 1-0 στα σετ. Η συνέχεια, όμως, ανήκε στον Τσιτσιπά. Το σερβίς του ήταν εντυπωσιακό, η συγκέντρωσή του το ίδιο, οι επιστροφές του υποδειγματικές και κάπως έτσι ήρθε η ισοφάριση με το επιβλητικό 4-1.

Το παιχνίδι είχε πάρει πια το δρόμο του. Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε κοντά στο μπρέικ στα πρώτα δύο γκέιμ που σέρβιρε ο Ντε Μινόρ, δεν τα κατάφερε και το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπως και το τελευταίο. Ο Τσιτσιπάς έφτασε σε δύο ματς πόιντ (στο 3-2), ο Αυστραλός τα έσωσε, αλλά ο δρόμος τελείωσε γι΄ αυτόν στο νέο τάι μπρέικ...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ