Με τρεις αρχαίες τραγωδίες άνοιξε αυλαία το Αρχαίο Θεάτρο Ερέτριας, μετά από 40 χρόνια και υποδέχτηκε ξανά το κοινό του, καθώς η αναστήλωσή του έχει ήδη ξεκινήσει και αποκαθίσταται σταδιακά.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός, «είμαστε πολύ χαρούμενοι που χρηματοδοτώντας τη δράση αποτελέσαμε μέρος αυτής της ευρύτατης συλλογικής προσπάθειας. Το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας αποτελεί σταθμό τέχνης, πολιτισμού και ιστορίας, με τεράστια αξία, όχι μόνο για την Ερέτρια αλλά για ολόκληρη την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα. Να αναφέρω ότι το θέατρο αποκαθίσταται σταδιακά, οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και παραδίδονται κάποιες θέσεις. Μέχρι τώρα παραδόθηκαν 300 θέσεις. Πάντως, έχουμε δεσμεύσει πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στην Εφορία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, ένα εκατομμύριο πενήντα χιλιάδες ευρώ, το οποίο απορροφάται προοδευτικά».
Το έργο αναστήλωσης υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ερέτριας, του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», των τοπικών συλλόγων αλλά και όλων των πολιτών.
Τα έργα που παρουσιάστηκαν, από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, ήταν η «Ελένη» του Ευριπίδη, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή και οι «Πέρσες» του Αισχύλου, στο πλαίσιο του Πιλοτικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου.