Τραγική κατάληξη: Νεκρός ο Ιρλανδός που είχε έρθει για μήνα του μέλιτος στο Μάτι

 

Μεγάλη έκταση έχει πάρει στην Βρετανία ο θάνατος του Ιρλανδού που είχε έλθει για ταξίδι του μέλιτος στην χώρα μας.

 

Νεκρός τελικά είναι ο Ιρλανδός πολίτης, ο οποίος είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος μετά την καταστροφική φωτιά στο Μάτι.   

 

Τους 83 έφθασαν οι νεκροί από την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ άγνωστος παραμένει ακόμη ο αριθμός των αγνοουμένων.   

 

 

Ανάμεσά στους νεκρούς, επιβεβαιώθηκε και ο θάνατος του Ιρλανδού, Μπράιαν Ο'Κάλαχαν-Γουέστροπ, που είχε έρθει στην Ελλάδα με την σύζυγό του για τον μήνα του μέλιτος.       Ο Μπράιαν Ο'Κάλαχαν -Γουέστροπ χωρίστηκε από την γυναίκα του Ζόε Χόλοχαν όταν προσπάθησαν να διαφύγουν από την πυρκαγιά στο Μάτι.   Η σύζυγός του νοσηλεύεται με εγκαύματα στο κεφάλι και τραύματα στα χέρια της.   Το ζευγάρι είχε παντρευτεί ακριβώς πριν από μία εβδομάδα και το Σάββατο έφθασε στην Ελλάδα για το μήνα του μέλιτος.   Σε ανακοίνωσή τους, οι δύο οικογένειες δήλωσαν «τη βαθιά λύπη» τους για το θάνατό του και ζήτησαν σεβασμό στην ιδιωτικότητά τους «καθώς θρηνούμε και η Ζόε αναρρώνει από τα τραύματά της».   «Είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του Μπράιαν Ο Κάλαχαν-Γουέστροπ. Οι οικογένειες θα εκτιμούσαν διακριτικότητα στη δύσκολη αυτή στιγμή, καθώς εμείς θρηνούμε και η Ζόε βρίσκεται στη διαδικασία ανάρρωσης», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας.     

 

Το ζευγάρι βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο εν κινήσει όταν αναγκάστηκαν να διαφύγουν από την περιοχή. Η κα Χόλοχαν κατάφερε να διαφύγει σε κοντινή παραλία ενώ το βράδυ της Τρίτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Ο σύζυγός της δεν τα κατάφερε.   Η πρέσβης της Ιρλανδίας στην Ελλάδα, Όρλα Ο'Χάνραχαν, επιβεβαίωσε το θάνατο του Μπράιαν Ο'Κάλαχαν -Γουέστροπ : «Με βαθιά μου λύπη επιβεβαιώνω το θάνατο ενός Ιρλανδού πολίτη στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρομερή τραγωδία. Οι σκέψεις και η καρδιά μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή με την οικογένεια».   Με πληροφορίες από BBC

 

Πηγή: Lifo.gr με πληροφορίες από BBC