Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου: Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι τριψήφιος, μέχρι τώρα είναι 50

Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου: Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι τριψήφιος, μέχρι τώρα είναι 50

Σε μια δραματική πρόβλεψη προέβη ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι τριψήφιος. "Οι νεκροί είναι παραπάνω από αυτούς που έχουν ανακοινωθεί, αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω. Η καταστροφή είναι βιβλική.

Έχουν καεί 1000 σπίτια. Πραγματικά φοβάμαι, δεν θέλω να φανταστώ ότι μπορεί να έχουμε τόσους νεκρούς. Ελπίζω να μην φτάσουμε σε τριψήφιο νούμερο. Είναι πολλαπλοί οι λόγοι της μεγάλης θνησιμότητας.

Τι να ερευνήσεις σε 1000 σπίτια; Η φωτιά ξέφυγε από τους ισχυρούς ανέμους και έφτασε μέσα σε μισή ώρα μέσα στη θάλασσα. Εμείς περιορίσαμε το κακό, αλλά δεν μπορέσαμε να το αποτρέψουμε. Το Κόκκινο Λιμανάκι κάηκε κατά 50%, όμως το Μάτι κάηκε κατά 98%. Κάηκε και το δικό μου σπίτι και η δική μου οικογένεια κινδύνευσε. Κάηκαν τα αυτοκίνητά μου. Η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη"

Δεκάδες είναι οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές που πλήττουν από χθες το μεσημέρι την Αττική. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής λίγο πριν τις 10 το πρωί, τα θύματα ανέρχονται σε 49.

Εξ αυτών, 25 βρέθηκαν νωρίς το πρωί σε χωράφι σε σημείο της ακτής - και συγκεκριμένα στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, κοντά στα σύνορα με τη Ν. Μάκρη.