Θεέ μου, τι τραγωδία, πληροφορίες για άλλους 20 νεκρούς σε ταβέρνα στα σύνορα Μάτι με Νέα Μάκρη

Θεέ μου, τι τραγωδία, πληροφορίες για άλλους 20 νεκρούς σε ταβέρνα στα σύνορα Μάτι με Νέα Μάκρη

Την αποκάλυψη για τουλάχιστον 20 νεκρούς σε χώρο ταβέρνας στην περιοχή Αργυρά Ακτή έκανε ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργος Κοκόλης

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Βασίλης Ανδριόπουλος, διασώστης που βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο και μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως με την πρώτη καταμέτρηση οι νεκροί είναι 26 και βρέθηκαν κοντά σε μία ταβέρνα, σε έναν ανοιχτό χώρο μεταξύ του σημείου και της θάλασσας στο οποίο είχαν καταφύγει για να σωθούν αλλά τελικώς δεν τα κατάφεραν.

Αντιμέτωποι με εικόνες αποκάλυψης ήρθαν λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί της Τρίτης οι διασώστες στην περιοχή της Αργυρής Ακτής, στο Μάτι: Σε ένα χωράφι, κοντά σε ταβέρνα της περιοχής και στη θάλασσα, εντόπισαν νεκρούς τουλάχιστον 26 ανθρώπους: Οικογένειες ολόκληρες, μανάδες νεκρές με τα νεκρά παιδιά στην αγκαλιά τους εντοπίσθηκαν στο χωράφι. Οι άνθρωποι αναζητούσαν σωτηρία προς τη θάλασσα, αλλά ο πύρινος όλεθρος τους εγκλώβισε.

Την είδηση για τον εντοπισμό «πολλών νεκρών» μετέφερε στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιδήμαρχος Ραφήνας - πικερμίου Γιάννης Κοκόλης κάνοντας λόγο «για πάνω από είκοσι». Στη συνέχεια, ο διασώστης Βασίλης Ανδριόπουλος έκανε λόγο για την πρώτη καταμέτρηση των θυμάτων, που κατά τη μαρτυρία του, ανέρχονται σε 26. . Όμως, δυστυχώς, πληροφορίες που έρχονται λίγα λεπτά πριν από τις οκτώμισι το πρωί ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των νεκρών- μιλούν για 30.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του διασώστη, οι περισσότεροι νεκροί έχουν εντοπιστεί σε ένα οικόπεδο. Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται και αρκετά παιδιά, που βρέθηκαν νεκρά στις αγκαλιές των γονιών τους.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα σε περιοχές της Αττικής και έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε τουλάχιστον 24 ανθρώπους.

Η περιφέρεια ανατολικής και δυτικής Αττικής κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την ανείπωτη τραγωδία που έχει αφήσει πίσω της περιουσίες κατεστραμμένες και πολίτες σε κατάσταση απόγνωσης.

Ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε είναι το γεγονός ότι πολλοί κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Αττικής επιβιβάστηκαν σε βάρκες και προσπάθησαν να σωθούν μέσω θαλάσσης για να διασωθούν στη συνέχεια από διερχόμενα σκάφη.

Από τις παραλίες της Αττικής έχουν απεγκλωβιστεί τουλάχιστον 700 άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί σε ασφαλή προορισμό.