Μάχη με τις φλόγες σε όλη την χώρα, Αττική, Χανιά, Κορινθία και Αλεξανδρούπολη

Μάχη με τις φλόγες σε όλη την χώρα, Αττική, Χανιά, Κορινθία και Αλεξανδρούπολη

Στην Κρήτη, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κορινθία μαίνονται τα πύρινα μέτωπα εκτός από την Αττική που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Φωτιά στις Βρύσες των Χανίων

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου στον Αποκόρωνα που έχει πάρει διαστάσεις. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ επιχειρεί και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά έχει έχει κάψει δασικές εκτάσεις κατευθύνεται προς τις Βρύσες και απειλεί το χωριό.

Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται με την διοίκηση της Πυροσβεστικής και τον Δήμαρχο Αποκορώνου ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος μιλώντας στα Χ.ν δήλωσε ότι έχουν έρθει δυνάμεις από το Ρέθυμνο για να να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή του Ναυστάθμου Κρήτης και της 115 ΠΜ.

Οι φλόγες έχουν πλησιάσει στα σπίτια και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποια έχουν καεί. Σε ένα μέρος των Βρυσών έχει ζητηθεί εκκένωση από την Πυροσβεστική. Δεν απειλούνται άλλα χωριά μέχρι στιγμής από τη φωτιά, αλλά από τον Αγιο Φανούριο μέχρι τις Βρύσες το πευκοδάσος έχει αποτεφρωθεί.

Οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους είναι εγκλωβισμένοι στο ύψος των Αγίων Πάντων αφού λόγω της πυρκαγιάς,έχει διακοπει η κυκλοφορία. Εντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων των γύρω χωριών, αλλά σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Λιμαντζάκη, προς το παρόν δεν κινδυνεύουν. Καπνοί φτάνουν μέχρι τον Φρε και την Λιτσάρδα, χωριά με αρκετούς τουρίστες οι οποίοι έχουν ανησυχήσει.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 6 το απόγευμα σε πευκοδάσος, βορειοανατολικά της Λευκίμης και βορειοδυτικά του Προβατώνα του δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά εκδηλώθηκε από κεραυνό στη διάρκεια ξηρής καταιγίδας.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, απ’ όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες κλιμακώνονται συνεχώς.

Στο μεταξύ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της περιφερειακής ενότητας Έβρου, με μηχανήματα προωθητές γαιών και μπουλντόζες, ώστε να επιτευχθεί η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, δεδομένου ότι η φωτιά μαίνεται σε δυσπρόσιτη περιοχή.

Σημειώνεται ότι το πυροσβεστικό ελικόπτερο, που από τις 15 Ιουλίου έχει ως βάση το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, από νωρίς το πρωί μετέβη στην Αττική για να συνδράμει στην κατάσβεση των εκεί εν εξελίξει πύρινων μετώπων.

Φωτιές στην Κορινθία
Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στην Κορινθία, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις από εδάφους και αέρος, προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, «στην περιοχή της ανατολικής Κορινθίας υπάρχουν πύρινα μέτωπα από το Ισθμό μέχρι και την περιοχή της Κινέττας, και συγκεκριμένα στις περιοχές ‘Αγιος Χαράλαμπος, Γαλότα και κοντά στα διυλιστήρια στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων». Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, υπάρχουν τρία ακόμη πύρινα μέτωπα στις περιοχές Ζεμενό, Θροφάρι του δήμου Ξυλοκάστρου, καθώς και στην περιοχή Κατακάλι. Μάλιστα, η περιοχή Κατακάλι βρίσκεται μακριά από τα άλλα πύρινα μέτωπα που υπάρχουν στον νομό.

Επιπλέον, νέα κλήση δέχθηκε η πυροσβεστική για φωτιά στην Κορινθία και συγκεκριμένα στην περιοχή Σουσάκι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά καίει ξερά χόρτα, ενώ βρίσκεται κοντά σε διυλιστήρια. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Όσον αφορά στις προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ο Πελοπίδας Καλλίρης ανέφερε ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν οχήματα της αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

Με πληροφορίες από πυροσβεστική και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η αστυνομία, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, σημειώνονται εκτροπές:

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φλέμινγκ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα (περιοχή Ραφήνας).

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίου Χριστοφόρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα (περιοχή Πικερμίου).

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (περιοχή Νέας Μάκρης)

Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Διονύσου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνας (περιοχή Νέας Μάκρης).

Στην οδό Αλεξάνδρου Φλέμινγκ και Νηρέως, στην πλατεία Ραφήνας, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς Αρτέμιδα.