Είναι αυτός ο μικρός ο νέος Πικάσο; Ο 4χρονος που πούλησε πίνακά του για 2,500 ευρώ

Είναι αυτός ο μικρός ο νέος Πικάσο; Ο 4χρονος που πούλησε πίνακά του για 2,500 ευρώ

Ο ίδιος ο Πικάσο είχε πει ''Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι να παραμείνει καλλιτέχνης όταν θα μεγαλώσει''. O Αντβάιτ Κολάρκαρ είναι μάλλον η απόδειξη, αφού με το ταλέντο του έρχεται όχι μόνο να επιβεβαιώσει τον τεράστιο Ισπανό ζωγράφο αλλά να γίνει μάλλον και η συνέχειά του αφού πολλοί ήδη του έδωσαν τον τίτλο ''Νέος Πικάσο''.

Ο 4χρονος από την Ινδία που έχει γίνει θέμα στο BBC και που οι πολύχρωμες ζωγραφιές του έχουν ήδη παρουσιαστεί σε γκαλερί στον Καναδά και στην πατρίδα του έχει ήδη τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω του. Μάλιστα, πριν λίγους μήνες έργο του πωλήθηκε για 2.600 ευρώ, ενώ τον περασμένο μήνα, έσπασε το ρεκόρ καθώς έγινε ο μικρότερος σε ηλικία καλλιτέχνης που εξέθεσε έργα του στην έκθεση ArtExpo στη Νέα Υόρκη.

Η μητέρα του δήλωσε στο BBC ότι ο γιος της άρχισε να ζωγραφίζει όταν ήταν οκτώ μηνών και η οικογένεια έμεινε στην Ινδία. Άρπαζε τις νερομπογιές της αδερφής του και ζωγράφιζε για ώρες. Στην ηλικία περίπου του ενός έτους άρχισε να κάνει συνδυασμούς και συνθέσεις, που ήταν επιτυχημένοι.

Στη συνέχεια η οικογένεια μετακόμισε στον Καναδά, με τον μικρό να εντυπωσιάζει με το ταλέντο του και τους εκεί λάτρεις της ζωγραφικής. Τον Ιανουάριο έκανε την πρώτη προσωπική του έκθεση, με τα 30 έργα του να πωλούνται μέσα σε λίγες μέρες και ακολούθησε η συμμετοχή στην ArtExpo της Νέας Υόρκης, όπου η ζωγραφική του βρήκε εξίσου θερμή ανταπόκριση.

Πηγή: Καθημερινή