1--31

 

Τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της επιχείρησης της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την υπόθεση που αφορά σε παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλού κόστους.

 

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό έχουν κατασχεθεί σημαντικές ποσότητες φαρμάκων και χρηματικά ποσά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η αστυνομική επιχείρηση αφορά σε μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων μεγάλης χρηματικής αξίας, στο οποίο εμπλέκονται γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί.

 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τα ακριβά φάρμακα που διακινούσαν είναι αποκλειστικά για νοσοκομειακή χρήση. Γιατροί και νοσηλευτές που εμπλέκονται στο κύκλωμα φέρονται να έπαιρναν τα φάρμακα είτε μέσω παράνομων και εικονικών συνταγογραφήσεων, είτε κλέβοντάς τα από τα νοσοκομεία.

 

Τα φάρμακα στη συνέχεια τα πωλούσαν παράνομα οι ίδιοι, είτε τα έδιναν στους φαρμακοποιούς οποίοι με τη σειρά τους τα διοχέτευαν παράνομα.

 

Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται και δύο εξειδικευμένες νοσηλεύτριες στο ογκολογικό τμήμα του Λαϊκού Νοσοκομείου, οι οποίες ελέγχονται ως ύποπτες.

Μάλιστα κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας μετέβη το πρωί στο «Λαϊκό» για να προβεί σε καταμέτρηση των σκευασμάτων και αντιπαραβολή με τις επίσημες λίστες προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της υπεξαίρεσης.

Σε μια πρώτη αντίδραση εκ μέρους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο κ. Κ. Θεοδοσιάδης δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων».

 

Πηγή: Καθημερινή, του Γιάννη Σουλιώτη