Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο, αλλά αυτή η κατάσταση με τις προσφυγές έχει ξεφύγει... Αυτό που προτείνω είναι με την πρώτη προσφυγή σε οτιδήποτε, να υπάρχει ένα ανώτατο νομοθετικό όργανο που θα αποφασίζει οριστικά και αμετάκλητα για το σωστό ή άδικο της κάθε προσφυγής.

 

Με τον νόμο που επικρατεί μπορούν κάποιοι να μπλοκάρουν για πάντα διάφορες καταστάσεις.

 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια νομίζω ότι και η Ατλαντίδα να βρεθεί κάτω από τον χώρο στο Ελληνικό, το έργο θα προχωρήσει, απλά η νομοθεσία δίνει την δυνατότητα σε κάποιους να παίξουν ανεξάρτητα του αν έχουν δίκιο ή όχι, είπαμε τελεσίδικη άμεση απόφαση για όλα.

 

Κώστας Ζουγρής   

 

Συνεχίζονται οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της επένδυσης στο Ελληνικό.

 

Μετά τις προσφυγές των 507 κατοίκων από όμορους Δήμους και δύο οικολογικών οργανώσεων, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στρέφονται κατά του Προεδρικού Διατάγματος 32 κάτοικοι των Δήμων Αλίμου, Βούλας, Γλυφάδας, Πειραιά και Καλλιθέας.

 

Στην προσφυγή τους, υποστηρίζουν μεταξυ άλλων ότι ειναι αντισυνταγματικό, πως η έκταση του Ελληνικού στην ουσία ιδιωτικοποιείται και ότι έπρεπε στα αρχικά στάδια να είχε εκπονηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

 

Επισημαίνουν ότι έπρεπε να είχε τεθεί η «εκποίηση» της έκτασης σε δημοψήφισμα, ως εθνικό θέμα, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος.

 

naftemporiki.gr