Αντίο στην Ευρώπη και για Παναθηναϊκό, έχασε από την Ρεάλ

Μια από τα ίδια και ο Παναθηναϊκός, η Ρεάλ έκανε το 2-1

Η Ρεάλ συμπλήρωσε το καρέ των ομάδων του εφετινού φάιναλ 4, καθώς μετά τη νίκη της με 89-82 επί του Παναθηναϊκού στον τέταρτο αγώνα της προημιτελικής σειράς με τους «πράσινους» έκανε το 3-1 και θα είναι παρούσα στο Βελιγράδι.

Μαζί της και η Ζαλγκίρις, Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό η «βασίλισσα». Αντίθετα, η Ελλάδα θα είναι φέτος χωρίς εκπροσώπηση, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν τα κατάφεραν.

Οι «πράσινοι» έδωσαν και την ψυχή τους, κατόρθωσαν να μειώσουν ακόμη και στους τρεις πόντους (82-85), αλλά ένα απίθανο σφύριγμα στην επόμενη επίθεσή τους (επιθετικό του Σίνγκλετον) κι ένα τυχερό τρίποντο (με ταμπλό) του Ντόντσιτς αποδείχθηκαν καθοριστικές φάσεις.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παρκέ, προηγήθηκε στο 4΄ με 5-9, αλλά τα αδικαιολόγητα φάουλ έστειλαν τους γηπεδούχους στη γραμμή των ελευθέρων βολών, με τους Ισπανούς να μαζεύουν τη διαφορά και με πρωταγωνιστή τον Αγιόν να προσπερνούν, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +5 (19-14).

Ο Μεξικανός κοντά στο καλάθι και οι Γιουλ (2 σερί τρίποντα), Κάρολ από τα 6,75 εξαργύρωσαν έφεραν στο 17΄ τη Ρεάλ στο +16 (42-26), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 51-35.

Κάποιες φιλότιμες προσπάθειες του Παππά σε άμυνα και επίθεση μάζεψαν τη διαφορά στο 27΄ στο -13 για τον Παναθηναϊκό (69-56), αλλά μέχρι εκεί. Τα κενά στην αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού έκαναν την επανεμφάνισή τους και η Ρεάλ έκλεισε χωρίς... άγχος το τρίτο δεκάλεπτο στο +18 (78-60).

Στην τελευταία περίοδο, με πρωταγωνιστή τον Σίνγκλετον ο οποίος σημείωσε 11 πόντους στο επιμέρους σκορ 15-2 των «πράσινων», οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 80-75 στο 36΄. Το επιθετικό φάουλ του Αμερικανού, όμως, χάλασε το ρυθμό της ομάδας τους.

Ο Καλάθης από τα 6,75 μείωσε στους 3 πόντους (85-82 στο 1,5΄), αλλά η απάντηση του Ντόντσιτς ήταν άμεση (88-82 στο 39΄). Ακολούθησε νέο άστοχο τρίποντο του Παππά, για να κερδίσει φάουλ ο Φερνάντεθ και να γράψει το 89-82 στα 34΄΄ για τη λήξη και να σφραγίσει τη μοίρα του αγώνα.

Πηγή: Ναυτεμπορική