Πιο κοντά στον τίτλο η ΑΕΚ, πέρασε με νίκη από την Κρήτη

Πιο κοντά στον τίτλο η ΑΕΚ, πέρασε με νίκη από την Κρήτη

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε νικηφόρα από τα Περιβόλια με 1-0 επί του Πλατανιά, χάρις στο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 39ο λεπτό.

Εν αναμονή της απόφασης για την έφεση που έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ, η Ένωση συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα παραμένοντας φαβορί για το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ ήταν δραστήρια και είχε τον έλεγχο στο πρώτο μισό του αγώνα, όμως οι χωρίς άγχος γηπεδούχοι στέκονταν πολύ καλά στην ανασταλτική λειτουργία τους, για να νικηθούν μόνο στη φάση του γκολ, όταν ο Έλληνας διεθνής συνδυάστηκε με τον Αραούχο και με κοντινή προβολή σκόραρε.

Κάπου εκεί η κατάσταση απλοποιήθηκε, αφού οι «κιτρινόμαυροι» αρκέστηκαν στα κεκτημένα ενώ ο Πλατανιάς ήταν αδύνατον να απειλήσει επιθετικά.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έφτασε στους 63 βαθμούς, τρεις αγώνες πριν το τέλος και με δεδομένη την τιμωρία των -3 του ΠΑΟΚ από τον αθλητικό δικαστή.

Εφόσον η ποινή της μακεδονικής ομάδας παραμείνει και δεν αλλάξει κάτι στη Επιτροπή Εφέσεων, η ΑΕΚ θέλει μόνο ένα βαθμό για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Λεβαδειακό.

Ο Ατρόμητος στάθηκε ισάξια στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όμως ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και βελτίωσε τη θέση του στην κατάταξη.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων ξεκίνησε καλύτερα κι έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 5ο λεπτό, όταν ο Μπρούνο πέρασε τον Κολοβέτσιο και μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 20΄, με τον Γιαννιώτη να επεμβαίνει σωτήρια στο κοντινό σουτ του Μουνιέ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Οικονόμου αστόχησε και στο 39΄ έχασαν νέα ευκαιρία, όταν στη σέντρα του Κάτσε ο Δώνης έπιασε άστοχη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η ομάδα του Κάναντι άρχισε καλά και στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε ευκαιρία με τον Μπρούνο στο 50΄, όταν δεν κατόρθωσε να σουτάρει από εξαιρετική θέση και είδε τον Βλαχοδήμο να αποκρούει το σουτ του Ουάρντα στο 52΄.

Έξι λεπτά αργότερα όμως βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πέναλτι του Μουνιέ, που είχε καταλογιστεί στο απρόσεκτο μαρκάρισμα του Μάντσον στον Κουρμπέλη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά στο 78ο λεπτό ο Βλαχοδήμος έκανε εξαιρετική απόκρουση στην κεφαλιά του Ντάουντα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, κρατώντας τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του. Στο 81΄ αποβλήθηκε ο Μυστακίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για θέατρο σε πέσιμο στην περιοχή του Ατρομήτου.

Δεν ζορίστηκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Πανιώνιο, του οποίου επιβλήθηκε 3-1 στην -άδεια, λόγω τιμωρίας- Τούμπα, για την 27η αγωνιστική της Super League.

Ήδη, στο 15΄ το σκορ ήταν 2-0. Το σκορ άνοιξε στο 2' ο Σάκχοφ, όταν από κόρνερ του Βιεϊρίνια ο Κότνικ έκανε λάθος έξοδο και ο Ουκρανός, σε κενή εστία, πέτυχε το 1-0. Στο 15΄ ο ΠΑΟΚ διπλασίασε: ο Μακ έκανε τη σέντρα-σουτ και ο Ελ Καντουρί με προβολή σημείωσε το 2-0.

Ο Πανιώνιος πλησίασε για πρώτη φορά με αξιώσεις την εστία των γηπεδούχων στο 29΄ από το λάθος του Κρέσπο, αλλά ο Σπιριντόνοβιτς, που έφθασε σε θέση βολής, σούταρε άστοχα πάνω από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 66' ο Πρίγιοβιτς με πλασέ σημείωσε το συνολικά 22ο φετινό του τέρμα αυξάνοντας τον δείκτη στο 3-0 και σημειώνοντας ένα ωραίο γκολ, που ήρθε μετά από 14 συνεχείς επαφές της μπάλας από παίκτες των γηπεδούχων.

Στο 77΄ ο Πανιώνιος μείωσε με ένα εξαιρετικό γκολ του Ντουρμισάι, που έξω από την μεγάλη περιοχή με δυνατό βολέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανθάτης πίεσε τον Σιλά και έκλεψε, έκανε το γύρισμα για τον Καρανίκα, αλλά εκείνος αν και μόνος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή πλάσαρε άουτ, ενώ στο 33΄ ήταν και πάλι ο πολύ δραστήριος Μανθάτης που βρήκε τον Λίλα, αλλά το εν κινήσει πλασέ του Αλβανού διεθνή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχανε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, η Ξάνθη όμως όχι στο δεύτερο και κάπως έτσι το συγκρότημα της Θράκης έφτασε στο 3-0, έμεινε μόνη στην 5η θέση και έχει το προβάδισμα για έξοδο στο Europa League.

Στο πρώτο μισό οι Ηπειρώτες απείλησαν τρεις φορές. Στο 11΄ από σέντρα του Μανθάτη και κόντρες στην περιοχή ο Κόντε πλάσαρε με το δεξί, ο Ζίβκοβιτς βρήκε την μπάλα με το πόδι και ο Σβάρνας απέκρουσε με τον μηρό, πριν περάσει τη γραμμή.

Η Ξάνθη, πάντως, αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική και στο 50΄ άνοιξε το σκορ με αριστερό σουτ του Ντουρίτσκοβιτς εκτός περιοχής, ενώ έξι λεπτά αργότερα διπλασίασε με τον Γέντρισεκ, που θα είναι σίγουρα υποψήφιο για το γκολ της χρονιάς: ο Σλοβάκος επιθετικός είδε τον Βελλίδη έξω από τα δοκάρια και με ένα τεχνικό αριστερό σουτ από τα 30-35 μέτρα τον «κρέμασε».

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-0 στο 72΄, πάλι με τον Γέντρισεκ, που σκόραρε παίρνοντας το ριμπάουντ στην απόκρουση του Βελλίδη, σε εκτέλεση φάουλ του Τριάδη, ενώ στο 81΄ ο Λουσέρο «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη και ο Ντουρίτσκοβιτς στην επαναφορά δεν βρήκε στόχο.

Πηγή: Ναυτεμπορική