Σε ρήξη ο Παναθηναϊκός με Ευρωλίγκα, αποχωρεί από τη διοργάνωση

Σε ρήξη ο Παναθηναϊκός με Ευρωλίγκα, αποχωρεί από τη διοργάνωση

Σε πλήρη ρήξη με την Ευρωλίγκα ήρθε ο Παναθηναϊκός, αφού οι δύο πλευρές δεν βρήκαν κοινό σημεία στο σημερινό έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία.

Οι θέσεις και οι προτάσεις του πρωταθλητή Ελλάδας δεν έγιναν αποδεκτές από το συμβούλιο των μετόχων, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, να αποχωρήσει και λίγο αργότερα οι «πράσινοι» να ανακοινώσουν πως αποχωρούν από τη Euroleague μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός έθεσε θέμα ψηφοφορίας και εκλογής νέου επικεφαλής της Ευρωλίγκας, δηλαδή ουσιαστικά έκανε πρόταση μομφής κατά του Ζόρντι Μπερτομέου, αίτημα που δεν έγινε δεκτό, ενώ οι άνθρωποί του (Γιαννακόπουλος, Μάνος Παπαδόπουλος) εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία.

Ένα ζητούμενο, πάντως, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός. Η αθηναϊκή ομάδα έχει εγγυημένο συμβόλαιο με τη διοργάνωση, η λύση του οποίου συνεπάγεται πολύ μεγάλη αποζημίωση, που μεταφράζεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του Παναθηναϊκού να αποχωρήσει από τη διοργάνωση, η διοργανώτρια αρχή απάντησε με ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως σέβεται το σύλλογο και την ιστορία του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όμως καταδίκασε ομόφωνα τη συμπεριφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Η θέση της Ευρωλίγκας:

«Το συμβούλιο εξέτασε τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις που έκανε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μαζί και τον φάκελο που πρόσφατα μοιράστηκε μέσω αρκετών μέσων μαζικής επικοινωνίας ανά την Ευρώπη. Όλες οι ομάδες, με μοναδική εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, συμφώνησαν ομόφωνα πως αυτά προκαλούν ζημιά στην Ευρωλίγκα, τη διοργάνωση που ανήκει στην ECA και καταδικάζει τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου, ζητώντας του να σταματήσει αμέσως τις δημόσιες τοποθετήσεις.

Οι ομάδες θυμίζουν στον Παναθηναϊκό και τον ιδιοκτήτη του την ύπαρξη της εσωτερικής διαδικασίας που πρέπει να ακολουθηθεί για να εκφράσει και να καταθέσει την εκάστοτε διαφωνία ή ερώτησή του, όπως αυτή έχει εγκριθεί από τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου με τον Παναθηναϊκό.

Όλες οι ομάδες, επίσης, εξέφρασε τον απόλυτο σεβασμό τους στον Παναθηναϊκό, ως έναν ιστορικό ευρωπαϊκό οργανισμό στο μπάσκετ και στον αθλητισμό. Ο μέτοχος της ECA κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τους άλλους μετόχους της ECA να πιέσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ευρωλίγκας να άρει την ποινή απαγόρευσή τους από τα γήπεδα. Οι ομάδες ομόφωνα απέρριψαν το αίτημά του και μετά αυτό ο κ. Γιαννακόπουλος δυστυχώς αποχώρησε από το συμβούλιο πριν την ολοκλήρωσή του».

Πηγή: Ναυτεμπορική