Champions League: Πέρασαν στα προημιτελικά Μπαρτσελόνα και Μπάγερν

Champions League: Πέρασαν στα προημιτελικά Μπαρτσελόνα και Μπάγερν

Η γέννηση του τρίτου γιού του, πριν από μερικές ημέρες, ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία του Λιονέλ Μέσι, που πήρε από το χέρι την Μπαρτσελόνα και την οδήγησε εκ του ασφαλούς στα προημιτελικά του Champions League.

Ο «ψύλλος» δεν χρειάστηκε παρά μόλις 2 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα-ρεβάνς με την Τσέλσι (3-0) για να ανοίξει το σκορ με το… δεξί, σημειώνοντας το πιο γρήγορο γκολ στην καριέρα του και ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο της πρόκρισης.

Στο 20ό λεπτό ο Αργεντινός πρωταθλητής έδειξε για άλλη μια φορά το λόγο που τον κάνει ασύγκριτο: έκλεψε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, πέρασε με ζογκλερικό τρόπο τρεις αντιπάλους του κι έδωσε την ασίστ στον Ντεμπελέ, που με διαγώνιο σουτ διπλασίασε, για να ατυχήσουν οι «μπλε» στο 45΄, όταν το φάουλ του Αλόνσο κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Και επειδή ο τελευταίος λόγος ανήκει πάντα στον μαέστρο, ο Μέσι έγραψε και τον επίλογο: στο 63΄ και σε αντεπίθεση των Καταλανών ο Σουάρες τού «έσπασε» την μπάλα κι εκείνος μπαίνοντας ορμητικά από αριστερά την πέρασε πάλι κάτω από τα πόδια του Κουρτουά, σημειώνοντας το 100ό γκολ του στη διοργάνωση, ενώ η Τσέλσι «διπλασίασε» τα δοκάρια στο 90΄, με την κεφαλιά του Ρούντιγκερ.

https://www.youtube.com/watch?v=URSVNmnuAGo

Η συντριπτική νίκη της Μπάγερν (5-0) στον πρώτο αγώνα δεν απέτρεψε τους Βαυαρούς από το να διπλασιάσουν τις νίκες τους επί της Μπεσίκτας, της οποίας επιβλήθηκαν και στην Πόλη, με 3-1, για να πρόκριθούν στα προημιτελικά του Champions League.

Η 11η συνεχής νίκη στη διοργάνωση επί ημερών του Γιουπ Χάινκες στον πάγκο αποτελέι ένα σπουδαίο ρεκόρ για τον Γερμανό προπονητή, τον πρώτο στην Ιστορία του Champions League που το πετυχαίνει.

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα άνοιξε το σκορ στο 18΄, ενώ στο 46΄ με το αυτογκόλ του Γκοκχάν Γκιονούλ η γερμανική ομάδα ανέβασε το δείκτη του σκορ (2-0).

Το μόνο που κατάφεραν οι πρωταθλητές Τουρκίας ήταν να μειώσουν στο 59΄ με τον Βάγκνερ Λοβ, ενώ στο 84΄ ο Σάντρο Βάγκνερ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πηγή: Ναυτεμπορική