Ο Ολυμπιακός ζητά να μειωθεί ή να αφαιρεθεί η ποινή για τον αγώνα με την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός ζητά να μειωθεί ή να αφαιρεθεί η ποινή για τον αγώνα με την ΑΕΚ

Από την Τρίτη 13 Μαρτίου και ύστερα αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό, που είχε προσφύγει ενώπιόν της μετά την τιμωρία από το Πειθαρχικό Όργανο της Super League για τα επεισόδια στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η Επιτροπή έκανε δεκτό σχετικό αίτημα των «ερυθρολεύκων» για να καταθέσουν υπόμνημα, δίνοντας διορία στους δικηγόρους των «ερυθρόλευκων» ως τις 13/3.

«Οι ποινές είναι απολύτως δυσανάλογες και θα πρέπει να περιοριστούν σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας. Οι κυρώσεις δεν έχουν την αναλογικότητα σε σχέση με τον βαθμό της παραβατικότητας. Η έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει βάση και ουσία και πρέπει να γίνει δεκτή κατ' ουσίαν», ισχυρίστηκε ο νομικός εκπρόσωπος του συλλόγου, Βασίλης Δημακόπουλος.

Ο έτερος δικηγόρος του Ολυμπιακού, Αργύρης Λίβας, ανέφερε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αρνήθηκε ότι υπήρξε τραυματισμός και ισχυρίστηκε ότι οι οπαδοί του πρωταθλητή Ελλάδας επέδειξαν άψογη συμπεριφορά.

«Μπορεί να ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου με αυτή την απόφαση. Πουθενά δεν προβλέπεται κάποια κύρωση για καύση πανό ή κασκόλ. Δεν έχουμε εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν κάποια φθορά. Δεν έγιναν φθορές εντός του γηπέδου. Μπήκαν και διαμαρτυρήθηκαν στους δικούς μας ποδοσφαιριστές. Η αποστολή της ΑΕΚ είχε αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο», υποστήριξε ο κ. Λίβας.

Πηγή: Ναυτεμπορική