Συμπαράσταση στη σύζυγο, Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου

Συμπαράσταση στη σύζυγο, Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου

Την παραίτηση του από την κυβέρνηση υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, λίγες ώρες μετά την παραίτηση της συζύγου του, Ράνιας Αντωνοπούλου.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή, αργά το βράδυ της Δευτέρας, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Αμφότερες οι παραιτήσεις υπεβλήθηκαν για λόγους ευθιξίας με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η πρώην πλέον αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις σε συνδυασμό με τη δυσαρέσκεια και τη διαφωνία τους με τα πεπραγμένα της υπουργού που άρχισαν να εκφράζουν από χθες κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, αναζωπυρώνονται οι συζητήσεις για επικείμενο διορθωτικό ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η παραίτηση του Κώστα Ζουράρι στα μέσα Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα, πιθανή θεωρείται η αντικατάσταση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα υγείας.

Για την ώρα πάντως και μέχρι ο κ. Αλέξης Τσίπρας να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του, ενισχυμένη από την αιφνίδια κυβερνητική κρίση εξέρχεται η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, στην οποία άμεσα περιήλθαν οι αρμοδιότητες της κ. Αντωνοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποπομπή της κ. Αντωνοπούλυ ανακοινώθηκε ως αποδοχή παραίτησης από τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, σε μια προφανή προσπάθεια να περισωθεί ό,τι δυνατόν περισσότερο από τα προσχήματα που προδήλως καταπατήθηκαν, λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η πρωθυπουργική απόφαση να καταργηθεί η διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου. Την εν λόγω διάταξη εισήγαγε και ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Πηγή: Καθημερινή