Απαξιωτικός Βαρουφάκης για Τσίπρα - Τσακαλώτο

Χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις ο Γιάνης Βαρουφάκης εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του υπ. Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας τον μεν πρώτο «εντελώς ηλίθιο» που δέχτηκε πλεονάσματα 3,5%, τον δε δεύτερο «yes man».

Ειδικότερα σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» και αναφερόμενος στην κρίσιμη περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015 ο τέως υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται ότι όταν έμαθε πως ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τους δανειστές για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, του είπε: «Είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα; Και μου απάντησε: "Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω"».

Σημείωσε, δε, ότι στην πραγματικότητα τον αποκάλεσε με πιο σκληρό τρόπο απ' ό,τι «ηλίθιο» και σχολίασε ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν ήθελε να επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα.

«Εγώ δεν πίστευα ότι θα κερδίσουμε, αλλά το ποθούσα. Ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτάσουμε το 51%», είπε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε θλιμμένα τα πρόσωπα του πρωθυπουργού και των συνεργατών του εκείνο το βράδυ.

«Η σχέση μου με τον Ευκλείδη είναι επίπονη», είπε για τον νυν υπουργό Οικονομικών και συνέχισε λέγοντας ότι αν και την

περίοδο της διαπραγμάτευσης συμπλήρωνε ο ένας τον άλλον, πλέον δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει.

«Ο Ευκλείδης έγινε "yes man" στις 6 Ιουλίου, μέχρι τότε δεν ήταν. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτήν τη μεταλλαγή. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου», τόνισε.

Σε αντίθεση με τον Ευκλ. Τσακαλώτο, ο Γιώργος Χουλιαράκης ήταν, κατά τον κ. Βαρουφάκη, εξ αρχής εντολοδόχος της τρόικας. «Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα, ούτε για το υπουργείο μου», υποστήριξε.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συνατκτών