Σηκώνουν το γάντι οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Σηκώνουν το γάντι οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς προκάλεσε η εντολή του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΣΤΑΣΥ με το ερώτημα της απόλυσης κάθε υπάλληλος που θα αρνηθεί την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ τον κάλεσε «να αποσύρει άμεσα τις απειλητικές εντολές του», προειδοποιώντας τον πως αν εμμείνει σε αυτές θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή τους, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως δεν είχε σταθεί ικανή να τους λυγίσει ούτε η «επιστράτευση» άλλων χρόνων.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Ακόμη, κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών ότι «επέλεξε να ακολουθήσει τον ολισθηρό κατήφορο του αυταρχισμού, εκστομίζοντας απειλές εναντίον των εργαζόμενων, αντί να ζητήσει να ενημερωθεί για ποιους λόγους το Σωματείο καταγγέλλει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο εάν δεν αντιμετωπιστούν σοβαρά λειτουργικά και τεχνικά προβλήματα και αστοχίες».

«Μάλιστα, ο υπουργός με απύθμενη αλαζονεία και με αυτές τις συμπεριφορές άλλων εποχών, καταδικασμένων στη συνείδηση των εργαζόμενων, εμφανίζεται να δικαιολογεί αυτούς που αρνούνται τον διάλογο, τον οποίο ζητάμε εδώ και έναν χρόνο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και ευθύνονται για τα προβλήματα του νέου συστήματος», συμπλήρωσε.

Τέλος, το σωματείο τον κάλεσε αν ενδιαφέρεται, πραγματικά, για τη λειτουργία του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που έχει κοστίσει πολύ ακριβά στην εταιρεία, «να στείλει τον εισαγγελέα σε όλους τους υπεύθυνους εντός και εκτός ΣΤΑΣΥ και να μην κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους, που έχουν στηρίξει και στηρίζουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο».

Πηγή: Ναυτεμπορική