UEFA: Οι ημερομηνίες των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης

UEFA: Οι ημερομηνίες των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης

Ο Πανιώνιος είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που θα ξεκινήσει στους προκριματικούς του Europa League, καθώς τερμάτισε τέταρτος στα πλέι οφ και θα αρχίσει από τον β΄ προκριματικό γύρο, στις 13 Ιουλίου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα διεξαχθεί η ρεβάνς.

Οι υποχρεώσεις της πρώτης στην κατάταξη των πλέι οφ ΑΕΚ στον γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League θα έχουν εκκίνηση στις 25 ή 26 Ιουλίου, όπως και του Ολυμπιακού, ενώ μία ημέρα αργότερα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα μπουν στη μάχη των πρώτων αγώνων του γ΄ προκριματικού γύρου του Europa League.

Το διήμερο 1-2 Αυγούστου η Ένωση θα παίξει τον αγώνα ρεβάνς, ενώ στις 3 Αυγούστου θα ακολουθήσει η προσπάθεια των «ασπρόμαυρων» και του «τριφυλλιού» για να δώσουν συνέχεια στην πορεία τους στο Europa League.

Μεγάλη ικανότητα αλλά και τύχη θα πρέπει να έχει η ΑΕΚ για να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, εκκινώντας από τον γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Η Ενωση θα ριχτεί στη μάχη (πρώτος αγώνες 25-26/07, ρεβάνς 01-02/08) έχοντας ελπίδες καθώς κάποιοι αντίπαλοι δεν χαρακτηρίζονται «απαγορευτικοί», όπως η Βικτόρια Πλζεν, ενώ θα μάθει το «ταίρι» της στις 14 Ιουλίου.

Αν προκριθεί θα βρεθεί στα πλέι οφ, δηλαδή ένα βήμα πριν από το «όνειρο», ενώ κι αν ακόμη αποκλειστεί δεν αποχαιρετά την Ευρώπη, αλλά εξασφαλίζει συμμετοχή στους ομίλους του Europa League.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ στο Champions League:

Γ΄ προκριματικός γύρος: Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία), Άγιαξ (Ολλανδία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)

Play Off: Σεβίλλη (Ισπανία) 112.942, Νάπολι (Ιταλία) 88.666, Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) 67.526*, Άγιαξ (Ολλανδία) 67.212*, Λίβερπουλ (Αγγλία) 56.192

* Εφόσον έχουν περάσει από τον Γ΄ προκριματικό

Πηγή: Ναυτεμπορική