Champions League ποιοι θα παίξουν

Champions League ποιοι θα παίξουν

Η Ρόμα, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην Ιταλία και η Μπεσίκτας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Τουρκία, έκλεισαν τις τελευταίες εκκρεμότητες για τα απευθείας εισιτήρια στους ομίλους του Champions League.

Πλέον, έγιναν γνωστές και οι 22 ομάδες που έχουν το δικαίωμα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει η αναμονή της απόφασης από την UEFA για τη Λειψία, που ήταν δεύτερη στη Γερμανία.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία καλείται να αποφασίσει αν συμπίπτει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της με τη Σάλτσμπουργκ, λόγω της Red Bull, καθώς η αυστριακή εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια της Λειψίας, αλλά στη Σάλτσμπουργκ βασικός χορηγός.

Έτσι, οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει θέση για τη φάση των ομίλων του Champions 2017-2018 είναι οι, νικήτρια του Europa League Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερν, Λειψία (*), Ντόρτμουντ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ, Γιουβέντους, Ρόμα, Μπενφίκα, Πόρτο, Μονακό, Παρί Σεν Ζερμέν, Σπαρτάk Μόσχας, Σαχτάρ, Βέλγιο, Φέγενορντ, Μπεσίκτας και Βασιλεία.

Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ είναι: Σεβίλλη, Χοφενχάιμ (Γερμανία), Λίβερπουλ (Αγγλία), Νάπολη (Ιταλία) και Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία).

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στη γ΄ προκριματική φάση σαν πρωταθλητές είναι οι: Σλάβια Πράγας (Τσεχία), Ολυμπιακός (Ελλάδα), Βιτρολούλ (Ρουμανία).

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στη γ΄ προκριματική φάση μέσω του πρωταθλήματος είναι: Νις (Γαλλία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Μπριζ (Βέλγιο), Άγιαξ (Ολλανδία), Μπασακσεχίρ (Τουρκία), Γιουνγκ Μπόις ( Ελβετία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) και ο νικητής των πλέι-οφ της ελληνικής Super League.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου (α΄ προκριματική φάση) με 10 πρωταθλήτριες των χωρών που βρίσκονται στη βαθμολογία της UEFA από την 46η έως την 55η θέση.
Η γ΄ προκριματική φάση θα διεξαχθεί στις 25/26 Ιουλίου και 1/2 Αυγούστου, τα πλέι οφ στις 15/16 και 22/23 Αυγούστου, ενώ η φάση των ομίλων θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Ναυτεμπορική