Play Off: Νίκησε εκτός έδρας ο Πανιώνιος την ΑΕΚ

«Μύλος» με το πρωτάθλημα

Ανατροπή στην… ανατροπή των δεδομένων στα πλέι οφ της Super League, καθώς τη νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα την 1η αγωνιστική ακολούθησε ήττα – σοκ (0-1) στο ΟΑΚΑ από τον Πανιώνιο, που ως τη λήξη του ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ είναι επικεφαλής στην κατάταξη.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς «κλείδωσε» την ΑΕΚ που σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο παρουσίασε τραγική εικόνα. Σίγουρα βοήθησε και το γρήγορο γκολ μόλις στο 7΄, αλλά και σ΄αυτό η ευθύνη ων γηπεδούχων είναι μεγάλη.

Από κόρνερ της Ενωσης ο Πανιώνιος δημιούργησε τις προϋποθέσεις για αντεπίθεση, με τον Μπεν να πραγματοποιεί εκπληκτική κούρσα και να πασάρει στον Γεσί που πλάσαρε έξοχα τον Μπάρκα πετυχαίνοντας μόλις το 2ο γκολ της επαγγελματικής του καριέρας.

Ο Σιώπης και ο Κόρμπος δημιούργησαν απροσπέλαστο τείχος στο κέντρο του γηπέδου, ο Μπεν όποτε έπαιρνε τη μπάλα ήταν «κίνδυνος-θάνατος», ενώ η αμυντική γραμμή του Πανιωνίου με κυρίαρχο τον Σπύρο Ρισβάνη λειτούργησε άριστα.

Κάπως έτσι κύλησε όλο το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ να μην μπορεί να απειλήσει και να προσπαθεί με «καμινάδες» να δημιουργήσει πρόβλημα στον Πανιώνιο. Αδύνατον...

Ο Μιλόγεβιτς νίκησε κατά κράτος τον Μανόλο Χιμένεθ, αφού κατάφερε να απειληθεί ελάχιστα από την ομάδα που διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της Super League. Κι όταν αυτό έγινε, σε «βολίδα» του Γκάλο στο 80΄, ο Γιαννιώτης επενέβη εντυπωσιακά.

Πέραν τούτου και μιας κεφαλιάς του Βράνιες στο 52΄ (άουτ) η ΑΕΚ ήταν απολύτως «βραχυκυκλωμένη» από τον εντυπωσιακό Πανιώνιο, που είχε την τύχη με το μέρος του στο 89΄, όταν σε καραμπόλα από σέντρα του Σιμόες η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη.

Πηγή: Ναυτεμπορική