Πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Πενήντα εννέα πυραύλους Τόμαχοκ εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη Συρία, πλήττοντας αεροπορική βάση του Άσαντ, δύο εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση με χημικά για την οποία η Ουάσιγκτον κατηγορεί τη Δαμασκό.

«Σήμερα το βράδυ, διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου «οι πύραυλοι έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ».

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα ότι στόχος ήταν η αεροπορική βάση στην κεντρική πόλη Χομς, από την οποία απογειώθηκαν τα συριακά μαχητικά που έκαναν ρίψη των χημικών όπλων. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από δύο αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Πηγή: Ναυτεμπορική