Κύπελλο Ελλάδας: Στους «4» Ολυμπιακός. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ

Κύπελλο Ελλάδας: Στους «4»  Ολυμπιακός. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ

Συμπληρώθηκε το παζλ των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το τέταρτο και τελευταίο «εισιτήριο».

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-1 του Ατρόμητου στο Περιστέρι στη ρεβάνς του 0-0 του Καραϊσκάκη και προκρίθηκαν δίκαια στην τετράδα της διοργάνωσης, με τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η κίνηση του Πάουλο Μπέντο να ρίξει στο ματς τον Κώστα Φορτούνη στο 56΄ αντί του Ελιουνούσι έμελλε να αποδειχθεί «μαγική». Ο διεθνής άσος ήταν αυτός που άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα κι ενώ η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ.

Από δική του ασίστ (φάουλ) ο Ρομαό ισοφάρισε, ενώ ήταν αυτός που στο 71΄ έδωσε την «χαριστική βολή» στους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν με το... καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε απόλυτα δίκαια, καθώς ήταν η ομάδα που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τους Περιστεριώτες που επιδίωξαν να μη δεχθούν γκολ. Αυτό που έλλειπε από τους Πειραιώτες στο πρώτο 45λεπτο ήταν η ουσία, καθώς σε όλους τους άλλους τομείς ήταν ανώτεροι του αντιπάλου τους. Η είσοδος του Φορτούνη στο παιχνίδι έδωσε στον Ολυμπιακό το στοιχείο που του έλλειπε και όλα έγιναν πιο απλά στη συνέχεια.

Οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο μέρος σταματούσαν έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γκορμπούνοφ και δύο φορές που χρειάστηκε ο Λευκορώσος τερματοφύλακας απομάκρυνε σε κόρνερ τα σουτ των Ελιουνούσι και Ανσαριφάρντ.

Οι γηπεδούχοι ήταν «ανύπαρκτοι» επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο. Δια του λόγου το αληθές δεν είχαν ούτε μία τελική προσπάθεια στο διάστημα αυτό κι όσες φορές προσπάθησαν να βγουν... στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας, πότε με τον Πλατέλλα ή, τον Ντάουντα, ήταν εκτεθειμένοι (οφσάιντ).

Με γκολ... από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Κιβρακίδης έφυγε από θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε, «σέρβιρε» στον Ντάουντα και ο Αφρικανός στο 46΄ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ατρόμητο. Ο Πάουλο Μπέντο έβλεπε ότι η ομάδα του δε μπορούσε να οργανωθεί σωστά στη μεσαία γραμμή και στο 56΄ έβαλε στο ματς τον Φορτούνη αντί του Ελιουνούσι.

Ο διεθνής μέσος χρειάστηκε 7 λεπτά για να στείλει «συστημένη» τη μπάλα στο κεφάλι του Ρομαό, μετά από εκτέλεση φάουλ, με τον αμυντικό μέσο από το Τόνγκο να σκοράρει με κεφαλιά (1-1). Στο 71΄ τα πάντα τελείωσαν. Από την χαμηλή σέντρα του Ντε Λα Μπέγια, ο Φορτούνης με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και «σφράγισε» την πρόκριση των «ερυθρόλευκων».

Στα 10 τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Ντα Κόστα (χάνει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ).

Πηγή: Ναυτεμπορική