Τερέζα Μέι: Διαδικασία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας

Πολύνεκρη η επίθεση στο Μάντσεστερ

Κατά την ομιλία της στο Λονδίνο, όπου και εξέθεσε το σχέδιο της κυβέρνησής της για τη διαδικασία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι το κωδικοποίησε σε 12 σημεία.

Θα παράσχουμε «καθαρές λύσεις» και όχι ασάφειες σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς.

Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα σημαίνει ότι οι νόμοι που θα ισχύουν στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου θα διαμορφώνονται στο Λονδίνο, στο Εδιμβούργο, στο Κάρντιφ και στο Μπέλφαστ.

Μια ισχυρότερη Βρετανία σημαίνει ενδυνάμωση του πολύτιμου δεσμού μεταξύ των τεσσάρων χωρών που συναποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία).

Θα δώσουμε πρακτική λύση, επιτυγχάνοντας τη διατήρηση του χώρου ελεύθερης μετακίνησης προσώπων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Το Brexit σημαίνει έλεγχο του αριθμού των ατόμων που εισέρχονται στη Μεγάλη Βρετανία από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Θέλουμε να εγγυηθούμε τα δικαιώματα των πολιτών των κρατών - μελών της Ε.Ε. που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία και τα δικαιώματα των Βρετανών πολιτών που ζουν στις υπόλοιπες χώρες - μέλη, το συντομότερο δυνατό.

Η βρετανική κυβέρνηση όχι μόνο θα προστατέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία εγγυάται η ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά θα χτίσει επάνω σε αυτά.

Η στρατηγική της Τερέζα Μέι για πλήρες Brexit

Θα επιδιώξουμε μία συνεκτική και φιλόδοξη συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει έλθει η ώρα η Μεγάλη Βρετανία να φέρει εκ νέου στο προσκήνιο τη φυσιογνωμία της σαν ένα μεγάλο, παγκόσμιο, εμπορικό έθνος.

Θα καλωσορίσουμε μια συμφωνία για συνέχιση της συνεργασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας σε πρωτοβουλίες σχετικές με την επιστήμη, την έρευνα και την τεχνολογία.

Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας, παρά την αποχώρησή μας από την Ε.Ε.

Θεωρούμε ότι μια διαδικασία σταδιακής εφαρμογής της εξόδου από την Ε.Ε. είναι προς το συμφέρον της Μεγάλης Βρετανίας, των θεσμών της Ε.Ε. και των υπόλοιπων κρατών - μελών της.

Πηγή: naftemporiki.gr