Πού θα είναι κλειστά στην Αττική αύριο τα σχολεία

Πού θα είναι κλειστά στην Αττική αύριο τα σχολεία

Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα ξεκίνησε να χιονίζει σε ολόκληρη την Αττική - ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας - ενώ σε πολλές περιοχές έχει αρχίσει να το «στρώνει».

Η χιονόπτωση ξεκίνησε αρχικά στα βόρεια προάστια, ενώ η θερμοκρασία στην Κηφισιά βιρσκόταν στον ένα βαθμό υπό του μηδενός. Αυτή τη στιγμή, χιονίζει, επίσης στα νότια προάστια.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται σε Πάρνηθα και Πεντέλη, ενώ στα λευκά «ντύνονται» ξανά Διόνυσος, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Βίλια και Δερβενοχώρια. Χιονίζει επίσης στην περιοχής των Μεγάρων.

Κλειστά τα σχολεία σε Δήμο Αθηναίων και Ανατολική Αττική

Kλειστά θα παραμείνουν αυριο τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο δήμο Αθηναίων σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου λόγω , λόγω χιονόπτωσης και χαμηλών θερμοκρασιών. Επιπλέον ζητεί από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες, λόγω του πάγου που αναμένεται να σχηματιστεί σε πεζοδρόμια της πόλης.

Επίσης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και σε πολλούς ακόμη δήμους της Αττικής, μεταξύ των οποίων και στους Δήμους Παπάγου - Χολαργού, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ιλίου, Φιλοθέης - Ψυχικού, Ν.Σμύρνης, Καλλιθέας, Πεύκης, Αμαρουσίου, Βύρωνα, Νίκαιας, Παλλήνης και Πειραιά οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών.

Οπως ανακοινώθηκε επίσης κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στην Ανατολική Αττική μετά από σχετική συνεννόηση του αρμόδιου περιφερειάρχη πέτρου Φιλίππου με τους δημάρχους των περιοχών «λόγω των έκτακτων καιρικών φιανομένων που επικρατούν στους δήμους της Ανατολικής Αττικής».

Οσον αφορά στην υπόλοιπη Αττική η περιφέρεια ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τους δήμους καθώς η αρμοδιότητα για το κλείσιμο των σχολείων λόγω καιρικών συνθηκών, αφορά στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική

Η χιονόπτωση έχει προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

-στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

-από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα, για φορτηγά, ενώ η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παράλληλα, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Πηγή: Καθημερινή