Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, που έλαβε προ ημερών μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και το Συμβούλιο Εφετών θα εξετάσει τις επόμενες μέρες την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου για παραπομπή του σε δίκη για τέσσερα «βαριά» κακουργήματα.

 

Τα αδικήματα που αποδίδονται στον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι: ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που λυμαινόταν τον χώρο του ποδοσφαίρου, απάτη κατ’ εξακολούθηση, εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, δόλια και σκόπιμη παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες καθώς και αλλοίωση της έκβασης αποτελέσματος στοιχηματικών αγώνων.

 

Επιπλέον ο εισαγγελέας εισηγήθηκε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την προφυλάκιση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς έκρινε ότι παραβίασε τον έναν από τους τρεις περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί πέρυσι το καλοκαίρι, με τον οποίο του απαγορευόταν οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

 

Αν και ο προσεχώς καναλάρχης απάντησε με μήνυση και πειθαρχική αναφορά εις βάρος του εισαγγελέα, η εξέλιξη της υπόθεσης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μια περίοδο έντονων διεργασιών τόσο στον χώρο του ποδοσφαίρου όσο και στον χώρο των μέσων ενημέρωσης.

 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για να υπάρξει πρόβλημα θα πρέπει να υπάρξει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα έχει τη δυνατότητα να μεταβιβάσει τις μετοχές του, ακόμα και με δωρεά...

 

Ήδη ο Β. Μαρινάκης έχει ζητήσει από τα στελέχη του να ολοκληρώσουν σύντομα το οργανόγραμμα του νέου καναλιού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», δεν αποκλείεται να επιδιώξει συνάντηση με τον Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA) αλλά και με στελέχη του STAR (συμφερόντων Βαρδινογιάννη), κανάλια που δεν πήραν άδεια κατά την πρόσφατη διαδικασία.

 

Μια συμφωνία με ένα από τα δύο προαναφερόμενα κανάλια, που είναι έτοιμα και από πλευράς εξοπλισμού και από πλευράς παραγωγών, θα επιταχύνει τη διαδικασία και θα βάλει τον Β. Μαρινάκη πιο γρήγορα στο «παιχνίδι».

 

Πηγή: Εφημερίδα των συντακτών