Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Καλαμάτα

 

Τρεις νεκροί και μία αγνοούμενη είναι ο τραγικός -αν και προσωρινός- απολογισμός που έπληξε τις τελευταίες ώρες τη χώρα.

 

Στην Καλαμάτα έχασε τη ζωή της μια 63χρονη ανάπηρη γυναίκα, η οποία εγκλωβίστηκε στο ημιυπόγειο διαμέρισμα που διέμενε στο χωριό Πήδημα, με αποτέλεσμα να πνιγεί από τα ορμητικά νερά που εισέβαλαν εντός του σπιτιού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στα τοπικά μέσα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, ακόμη δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσσηνία ενώ εντοπίστηκε σώα μία γυναίκα που αγνοούνταν.

 

Ο κ. Νίκας κατέθεσε αίτημα με το οποίο ζητάει να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Μία 60χρονη αγνοείται στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης από τις 2 τα ξημερώματα.

 

Η γυναίκα βρισκόταν σε βενζινάδικο της περιοχής, όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο.

 

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Καλαμάτα 

 


Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο

 

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στον νομό Ηλείας, αλλά και στη Λακωνία, ειδικά στην περιοχή των Μολάων.

 

Εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής που σημειώθηκε περίπου τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών στην εθνική οδό Σπάρτης - Μονεμβασιάς και τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς.

 

Το οδόστρωμα έχει γεμίσει λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.

 

Ζημιές και στην Ηλεία 
Στα προβληματικά σημεία βρίσκονται συνεργεία του Δήμου Μονεμβασιάς και με εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούν και αποκαθιστούν τις βλάβες.

 

Επίσης οι αρχές προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται ο Δήμος Πατρέων, με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, εξαιτίας της κακοκαιρία

 

 

Στη βόρεια Ελλάδα

 

Επί ποδός ήταν όλη τη νύχτα ήταν και παραμένει η Πυροσβεστική Υπηρεσία τόσο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

 

Κυρίως στον Δήμο Θερμαϊκού, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια, υπόγεια και ισόγεια.

 

Σε περισσότερες από είκοσι περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για να βοηθήσει κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν από ισόγεια σπίτια.

 

Επίσης φερτά υλικά, πέτρες και χώματα έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε πολλούς δρόμους που δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού.

 

Εξαιτίας των συσσωρευμένων υδάτων παραμένει κλειστός ο επαρχιακός δρόμος Επανομής-Ν. Μηχανιώνας, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου με Βάρναλη.

 

Γίνεται άντληση των συσσωρευμένων υδάτων προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

 

Πηγή: Εφημερίδα των συντακτών