Η κοροϊδία στην Ελληνική κοινωνία συνεχίζεται με ορισμένους κλάδους να λειτουργούν αυτόνομα εκμεταλλευόμενοι την κρατική ανυπαρξία.

 

Μην γράψουμε ποιοι κλάδοι είναι αυτοί, τους ζούμε όλοι μας καθημερινά, αλλά σιωπούμε, το μόνο που ενδιαφέρει τους πάντες είναι ο εαυτός τους, όμως η χώρα είναι σαν ένα πλοίο, αν βουλιάξει, θα πνιγούν όλοι, οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό δεν θα γλυτώσουν, ούτε οι γιατροί, ούτε οι δικηγόροι, ούτε οι μεγιστάνες που με 600 εκατομμύρια τζίρο δηλώνουν 10 εκατομμύρια κέρδη και προσλαμβάνουν για ένα χρόνο 10 άτομα... παίρνοντας επιδότηση από τον ΟΑΕΕ. Απλά ντροπή, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι αυτοδημιούργητοι και έχουν νιώσει πριν από χρόνια την φτώχεια.

 

Κώστας Ζουγρής

 

Διαβάζουμε στην Καθημερινή από τον Στάθη Κουσούνη:

 

Περισσότερες αφίξεις αλλά το ταμείο είναι μείον στην τουριστική βιομηχανία

 

 

Χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα αναμένεται να παρουσιάσουν τη φετινή χρονιά οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας σε σχέση με το 2015, παρά τη θετική εξέλιξη που εμφανίζουν στην αιχμή της σεζόν οι διεθνείς αφίξεις. Παρατηρείται, δηλαδή, το εξής παράδοξο φαινόμενο: Ενώ οι τουρίστες θα είναι περισσότεροι, το ταμείο θα είναι... μείον.

 

Η χρονιά ξεκίνησε αρνητικά, με το πρώτο εξάμηνο να περνά μέσα σε ένα αρνητικό κλίμα. Ωστόσο, τα στοιχεία των διεθνών αφίξεων για τον Ιούλιο κινήθηκαν έντονα ανοδικά, ενώ και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για τον τρέχοντα μήνα εμφανίζονται σημαντικά ενισχυμένες. Η εξέλιξη αποδίδεται εν μέρει και στο νέο πλήγμα που δέχθηκε ο τουρισμός της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

 

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από την εξέλιξη των αφίξεων και των ταξιδιωτικών εισπράξεων σε επίπεδο χώρας, τα οικονομικά μεγέθη των τουριστικών επιχειρήσεων τη φετινή σεζόν θα είναι χειρότερα σε σχέση με το 2015.

 

Συνολικά, ο ΣΕΤΕ υπολογίζει ότι ο τομέας έχει επιβαρυνθεί σε ετήσια βάση με επιπλέον φορολογικές υποχρεώσεις της τάξης των 800 εκατ. ευρώ, ενώ αν επιβληθεί τελικά από το 2018 και το Τέλος Διανυκτέρευσης θα προστεθεί ένα επιπλέον βάρος της τάξης των 150 εκατ. ευρώ.

 

 

Η συνέχεια:

 

http://www.kathimerini.gr/870093/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/perissoteres-afi3eis-alla-to-tameio-einai-meion-sthn-toyristikh-viomhxania