Σε επιφυλακή οι εφορίες μέρα-νύχτα και Σαββατοκύριακα για τα 48ωρα λουκέτα σε καταστήματα που διαπιστώνεται εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Πότε και πως θα επιβάλλεται το μέτρο. Και στα αγγλικά το μήνυμα «σφραγίστηκε λόγω φορολογικών παραβάσεων».

 

Πότε και πώς θα μπαίνει λουκέτο για φοροδιαφυγή-Η απόφαση της ΓΓΔΕ
Σε διαρκή επιφυλακή 24 ώρες την ημέρα και επτά ημέρες την εβδομάδα θέτει τον ελεγκτικό μηχανισμό της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ο Γ. Πιτσιλής αναφορικά με την επιβολή λουκέτων σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

 

 

Η απόφαση για το 48ωρο λουκέτο στις επιχειρήσεις όσων ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν εκδώσει περισσότερες από δέκα αποδείξεις ή αποδείξεις -ανεξαρτήτως πλήθους- των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 500 ευρώ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και τίθεται σε πρακτική εφαρμογή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα φοροδιαφυγής το οποίο εκτυλίσσεται και φέτος το καλοκαίρι, με αυξημένους συντελεστές ΦΠΑ και με φόντο αστεία πρόστιμα έως τα τέλη Ιουλίου.

 

Τα πρόστιμα πλέον αυξήθηκαν και συμπληρωματικά επιστρατεύονται και τα λουκέτα. Όπως προκύπτει δε από την απόφαση Πιτσιλή, στις κορδέλες που θα «στιγματίζουν» τους φοροφυγάδες στην είσοδο του καταστήματος στο οποίο επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες, εκτός από «σφραγίστηκε λόγω φορολογικών παραβάσεων» το μήνυμα θα αναγράφεται και στην αγγλική γλώσσα, «operations suspended due to tax violations» για όποιον ...δεν κατάλαβε.

 

Σύμφωνα με την απόφαση:

 

1. Το μέτρο της άμεσης αναστολής λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες εφαρμόζεται με πράξη των οργάνων που διενεργούν τον έλεγχο κατόπιν σχετικής ειδικής εντολής ελέγχου του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση παραστατικών στοιχείων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ένατο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 13 του Ν. 2523/1997, όπως ισχύει.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο στο Euro2day:

 

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1440670/dhmosiefthhke-h-apofash-g-pitsilh-gia-to-48oro.html